Tävling: Baka din egen lärkruta

Lantmännen utlyser nu en tävling där du har möjlighet att tävla med din egen kaka, en bakad variant av lärkruta. Vi vill skapa en ny kaka som tar plats i den svenska fikakulturen. Du skapar den helt utifrån din egen fantasi och smak.      

Tävlingskriterier

Det är enkelt; för att vara med och tävla publicerar du din kaka med bild och beskrivning (recept) på Instagram eller på Lantmännens Facebook med hashtaggen #lärkruta. Viktigt är att du har en öppen profil.

Vem vinner?

Lärkrutan står för hållbarhet, vi vill gärna att kakan med samma namn också symboliserar det. Hur bestämmer du. Vi efterlyser en klimatkaka och det är ett plus om ingredienserna är hållbart producerade, som exempelvis Kungsörnens Vänligare Vete. Åtta bidrag väljs ut till final av juryn. Vi vill ha ditt bidrag innan den 1 juni.

Detta är en lärkruta

En lärkruta är en liten osådd del i åkern där sånglärkorna kan hitta mat. De stora öppna ytorna lockar solälskande insekter och spindlar vilket i sin tur lockar till sig sånglärkorna. Detta gynnar den biologiska mångfalden och går i linje med Lantmännens odlingskriterier i odlingskonceptet Klimat & Natur.


Matsamtalet pratar lärkrutan


hidden