LM² är idén om ett digitalt lantbruk. Verktyget som ger dig helhetskoll och förutsättningar att optimera din affär. Med lantbruksföretaget i centrum utvecklar vi nya digitala tjänster för ökad produktivitet och lönsamhet. Genom att ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen ger kan vi tillsammans stärka både ditt företag och det svenska lantbrukets konkurrenskraft. 

Alla Lantmännens digitala tjänster kommer i framtiden samlas under en inloggning och verktyget anpassas för mobila enheter. Här ger vi exempel på tjänster som ligger nära i tiden, men utvecklingen slutar inte där. LM² är en digital resa som kommer att fortsätta under en lång tid framöver.

LM² - Verktyget för jordens entreprenörer

Kommande funktionalitet i portalen

Handla spannmål på börsen

Finansiell terminshandel är ett av många verktyg man kan använda i sin försäljningsstrategi. Vi vill vara din helhetspartner i spannmålskedjan, från den finansiella till den fysiska affären, och därför kan Lantmännen nu erbjuda möjlighet till handel med finansiella spannmålskontrakt direkt via LM². Att handla med finansiella terminer på spannmålsbörsen ger dig utökade möjligheter att säkra din intäkt genom hela skördeåret. Du får bättre kontroll över riskerna kopplade till spannmålspriserna, men även möjligheten att påverka din egen exponering mot prisrörelser.

Maskinöversikten ger dig full kontroll

Med LM² kan du få full kontroll över dina egna maskiner och redskap. I verktyget kan du enkelt hitta aktuella manualer, driftsinformation och instruktionsfilmer. Dessutom får du påminnelser när det är dags för service. Driftsinformationen är kopplad till maskinens eller redskapets eget GPS-system och ger information om t.ex. bränsleförbrukning, driftstimmar, vågceller för exakt utmatning av gödsel, gödselmängd i maskinen och uppgifter om spridning och hastighet.

Det här händer i LM² just nu

Nya tjänster i LM2 - Ekonomi

För att möta behoven från lantbrukarna utvecklar Lantmännen nu en ny ekonomitjänst som kommer att ersätta Lantmännens befintliga nättjänst Kassatjänst. Portalen kommer att lanseras mot slutet av 2017.

Läs mer

Nu kan du beställa foder i din mobiltelefon

En länge efterfrågad tjänst är att kunna lägga foderordrar via e-sales i mobila enheter. Detta har varit en prioriterad tjänst inom LM2 och från och med vecka 49 är detta nu möjligt.

Läs mer

Lantbrukets digitala framtid

Den 9-10 november hölls Lantmännens årliga Distriktsstyrelsekonferens i Upplands Väsby. Temat för konferensen var Lantbrukets digitala framtid där LM2 var ett av huvudnumren.

Läs mer

Maskinöversikten ger dig full kontroll

En tydlig maskinöversikt där det är enkelt att beställa reservdelar och service ger dig full kontroll. Dessutom går det att handla spannmål finansiellt mot en av världens största råvarubörser. 

Läs mer

LM2 - Nya tjänster del 1

LM2 kommer att innehålla både befintliga tjänster och helt nya tjänster. I den här artikeln (del 1 av 2) kan du läsa mer om några nya tjänster och inställningar som kommer att finnas tillgängliga vid första releasen som sker under första kvartalet 2017.

Läs mer om de nya tjänsterna

Strategiskt samarbete

Lantmännen och Dataväxt ingår ett strategiskt samarbete för att tillsammans driva digital utveckling inom lantbruket. 

Digitala växtodlingstjänster