Driftchef AgroetanolLantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 27 000 svenska lantbrukare, har 10 500 anställda, verksamhet i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Korvbrödsbagarn, Schulstad, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord.

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga producent och leverantör av spannmålsbaserad drivmedelsetanol. Anläggningen är samtidigt en av Sveriges största tillverkare av proteinråvara till foder. Vi är ca 80 medarbetare och omsätter ca 1,5 miljarder kr.


Lantmännen Agroetanol i Norrköping söker en driven och engagerad driftchef för produktion av drivmedelsetanol och foder. Du kommer att vara ansvarig för en grupp av produktionsingenjörer och driftoperatörer. Du ansvarar för att den dagliga driften sker säkert och i enlighet med uppsatta mål.

 

Arbetsbeskrivning
Som driftchef på Agroetanol kommer du att jobba med problemlösning och optimering av den dagliga produktionen med avseende på volym och kostnad. Du kommer att arbeta delvis operativt och nära driftoperatörerna men även administrativt med ledning, produktionsplanering och uppföljning. Du kommer att initiera och driva team inom vårt system för kontinuerligt förbättringsarbete. Här ingår även avvikelsehantering och rapportering. Du kommer att ha resultatansvar för din produktionslinje samt personal- och arbetsmiljöansvar. 

Dina uppgifter omfattar frågeställningar där kvalitets-, miljö- och säkerhetsaspekter ingår. För detta behöver du ha god kontakt och dialog med företagets övriga avdelningar som underhåll, marknadsorganisation samt miljö- och kvalitetsavdelning. Du kommer även att vara kontaktyta mot externa aktörer som exempelvis våra leverantörer.


Vem är du?
Vi söker dig som är en naturlig ledare som tycker att målstyrning är viktigt och har erfarenhet från tidigare chefsbefattningar. Att utveckla och leda personalen ser du som en av dina främsta uppgifter som ledare. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från processindustrin.

Som person ska du ha förmågan att se helheten och strukturerat kunna driva arbetet mot givna mål. Du är ansvarstagande och kan ta egna initiativ och du trivs med att arbeta såväl i grupp som självständigt.

Kontaktpersoner på företaget:

Peter Nimrodsson, Produktionschef tel: 010-556 14 37

Pernilla Kark, HR-chef, tel: 010-556 97 17

Fackliga företrädare:

Ledarna: Svan Kristinsson tel: 010-556 14 48

Unionen: Johan Sjödell tel: 010-556 14 76

Sveriges Ingenjörer: Anders Romlin tel: 010-556 14 64

 


Kontaktuppgifter

Peter Nimrodsson
Tel: +46 105561437