Dra nytta av medlemskapet

Emissionsinsatserna är ett av många bra skäl att vara medlem i Lantmännen. Emissionsinsatserna bygger på den del av vinsten från Lantmännens industriverksamhet som fördelas på medlemmarna.

Att handla med emissionsinsatserna är ett bra sätt att dra nytta av medlemskapet. Den som köper fler emissionsinsatser får ökad del i framtida utdelning. Den som säljer kan omvandla emissionsinsatser till reda pengar, vilket kan vara en fördel i samband med en investering eller snabba på utbetalningen i samband med att man avgår ur föreningen.


Emissionsskolan

Som medlem i Lantmännen har du möjlighet att köpa och sälja emissionsinsatser. Hur går det till?

När det pratas medlemskap och emissionshandel är begreppen många. Vi reder ut olika begrepp för en ökad förståelse inför själva emissionshandeln.

Lär dig mer om begreppen

Att sätta ett pris på emissionerna man vill sälja eller köpa skapa en del funderingar: Vilket pris leder till en avslutat affär? Hur ser marknaden ut? När är jag nöjd? Vi ger en vägledning.

Lär dig mer om prissättning

Som medlem i  Lantmännen har du mycket att vinna på att handla med din emissionsinsatser. Vem hur gör jag för att lägga en order?

Lär dig mer om att lägga en order

Hur mycket tjänar man egentligen på att vara medlem i Lantmännen och hur mycket har kapitalet växt till sig? I medlemsbeskedet ger en bra bild både av handeln med Lantmännen under året som gått och vad man tjänar på sitt ägande.

Lär dig mer om medlemsbeskedet

Handeln med emissionsinsatser ger våra medlemmar möjlighet till ett mer aktivt ägande.

Bengt-Olov Gunnarson, Ordförande, Lantmännen

Handelsdagar

Från januari 2016 är det möjligt att lägga ordrar kontinuerligt. Handeln med emissionsinsatser sker enligt fastställd handelsplan.

Nästa Handelsdag

Nästa handelsdag är den 7 november. Lämna din order senast den 31 oktober kl.13.00


Aktuell kurs

Transaktionspris Orderperiod 10, 2016 är 130 SEK, dvs 130%.

Kurs

Efter varje Handelsdag redovisas den aktuella kursen och övrig information om periodens handel. Transaktionspriset, dvs kursen publiceras snarast efter handelsdagen.

Frågor?

Vid frågor kring medlemskapet eller emissionshandeln kontakta gärna avdelningen för Ägarrelationer.

Läs den aktuella insiderpolicyn för Lantmännen.

Tidigare kurser

Är du intresserad av tidigare kurser och mer detaljerad information?
Statistik emissionshandel