Matsamtalet

Vi på Lantmännen vill att fler ska tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån! Vi måste alla äta så låt oss tala om det med varandra. Vid köksbordet, i butiken och på jobbet – hela vägen från jord till bord. Finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat?

Därför har vi startat Matsamtalet, en podcast om mat, där matprofilerna Sigrid Bárány, Tommy Myllymäki och Richard Tellström pratar om mat ur ett brett perspektiv och många olika synvinklar. Det kan handla om råvaror, smaker, mat på krogen och hemma, mat då och nu, lärkrutor, matproduktion, matlagningstips och en hel massa annat – diskussioner om mat som vi hoppas ska sprida matlust och engagemang.

Välkommen in i samtalet!

Frågor får svar

Matsamtalets egen frågestund där Sigrid Bárány och Tommy Myllymäki svarar på lyssnarnas frågor om mat och var den kommer ifrån!

Mer om avsnitt 83

Hygge

Dejligaste avsnittet någonsin tillägnat Danmarks härliga matkultur. Så mycket mer än smörrebröd och röd pölse - häng med i det danska gemytet.

Mer om avsnitt 82

Magkänsla

Vi pratar om magen. Om mat med ett syfte! Om mat som är bra för magen och som känns bra hela vägen ner i magen, missa inte när Sigrid, Tommy och Richard går helt på magkänsla.

Mer om avsnitt 81

Nygammalt

I ett nytt avsnitt av Matsamtalet pratar Sigrid, Tommy och Richard om mat som är gammal. Och mat som är ny. Allt nytt och färskt är kanske inte gott? Hur kan man ta tillvara på sommarens primörer o...

Mer om avsnitt 80

Fine dining hemma

Klart vi vill imponera på våra middagsgäster. Matsamtalets matmästare Sigrid, Tommy och Richard hjälper dig få till en fine dining middag hemma som slår det mesta på krogen.

Mer om avsnitt 79

Jul à la carte

Det är julmat på menyn för Sigrid, Tommy och Richard, men varför finns aldrig julmat på à la cartemenyn? Lyssna på våra favoriter, trender och heta tips inför julen!

Mer om avsnitt 78

Lokal mat - Global smak

Närodlad mat kan smaka exotiskt och tvärtom. Tommy, Sigrid och Rickard guidar dig genom det svåra valet att välja rätt mat. Var du än är!

Mer om avsnitt 77

Sköna böna

Sköna bönor! Små men naggande goda, fulla med nyttigt och gott. Sigrid, Tommy och Rickard pratar om bönor, men även ärtor, linser och några gryn.

Mer om avsnitt 76

Vilken soppa!

Vad serveras varm eller kall, och till förrätt, varmrätt eller dessert? Med minimalt svinn pratar Tommy, Sigrid och Rickard om soppa på riktigt.

Mer om avsnitt 75

#nofilter

Har snyggmaten på Instagram förstört den goda men fula vardagsmaten? Kalops ger inga likes. Lyssna när Tommy, Sigrid och Rickard äter med ögonen.

Mer om avsnitt 74

Nätmat

Enklare och godare mat och markservice i vardagen på webben? Tommy, Sigrid och Rickard surfar hungrigt ut på internet efter den bästa nätmaten!

Mer om avsnitt 73

Tävlingsmat

Två av Sveriges bästa smaklökar Sigrid Bárány och Tommy Myllymäki pratar om tävlingsfat, maten i TV, nerver och hur god är tävlingsmaten?

Mer om avsnitt 72