Passionsfruktspannacotta

I avsnitt 35 av podcasten Matsamtalet pratar Sigrid Bárány och Johan "Matgeek" Hedberg om sinnenas mat. Johan bjuder här på en syrlig passionsfruktspannacotta!

Recept: Johan Hedberg Fotograf: Lina Haskel


 • 2 gelatinblad
 • 125 g passionsfruktspuré
 • 125 g vispgrädde
 • 45 g strösocker
 • 1 krm vaniljpulver
 • Några maränger till topping

 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar.
 2. Värm upp puré och grädde i en kastrull tillsammans med sockret. När det börjar sjuda och allt sockret är löst rör man i de urkramade gelatinbladen. Avsluta med att vispa i vaniljpulvret.
 3. Häll upp i små formar och ställt kallt att stelna.
 4. Vid servering toppar man med bitar av maräng för att få en söt och krispig kontrast till den syrliga och mjuka pannacottan.
 5. Hemgjord passionsfruktspuré gör man genom att gröpa ur 10-12 passionsfrukter i en sil och röra med en sked till allt kött släppt från kärnorna och ligger i en bunke under.

 


Your rating: 0

3,0/5 baserat på 810 röster.

Sinnenas mat

“Ät inte med ögonen”. “Ät inte med fingrarna”. Glöm förmaningar! I det här avsnittet pratar Johan "Matgeek" Hedberg och Sigrid Bárány om mat för alla sinnen. Hur påverkar lukt, doft, smak och känsel vår uppfattning om maten?

Mer om avsnitt 35

Cravings

Matsamtalet släpper efter för det mystiska suget. Sött, surt, salt eller starkt. Varför blir vi sugna på olika saker? De flesta känner igen sig i sug efter pizza dagen efter, att gå loss i lösgodishyllan, mammas kalops eller Center-suget när man tankar bilen.

Mer om avsnitt 34

Råg i ryggen

Lyssna när Johan "Matgeek" Hedberg och Sigrid Bárány nördar ner sig i myllan och pratar karelska piroger och rågad lyxtopping i ett helt avsnitt om råg. Johan gjorde tidigare kruskakliet sexigt - nu är det dags för rågen!

Mer om avsnitt 33