Rågbullar

I Matsamtalet avsnitt 33 nördar Johan "Matgeek" Hedberg och Sigrid Bárány ner sig i råg. Råg har gott från hälsokost till trendhyllan. I avsnittet tipsar nutriotionsexperten från Lantmännens forskningsavdelning Lovisa Martin Marais om sin favorit rågrätt - nämligen rågbullar. Här bjuder vi på receptet! 


2 portioner

2 dl kokt pärlråg
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
3 ägg
3 msk AXA Rågflingor
2 msk Kungsörnen dinkelmjöl 
Salt

20 min
  1. Blanda alla delar väl, ev. i en matberedare, tills färsen blivit jämn och formbar. Om den inte hänger ihop, lägg till lite mer dinkelmjöl.
  2. Forma bullarna med en sked som doppats i olja och stek dem på svag värme i ca fyra minuter på varje sida.
  3. Serveras varma eller kalla.

 


3,1/5 baserat på 1455 röster.

Lyssna på Matsamtalet

Råg i ryggen

Lyssna när Johan "Matgeek" Hedberg och Sigrid Bárány nördar ner sig i myllan och pratar karelska piroger och rågad lyxtopping i ett helt avsnitt om råg. Johan gjorde tidigare kruskakliet sexigt - n...

Mer om avsnitt 33

Mensmat

“Kroppen är fantastisk och behöver fantastisk mat” konstaterar Johan Hedberg och Sigrid Bárány i Matsamtalets avsnitt om mat att äta före, under och efter mensen.

Mer om avsnitt 32

Skålmat

“Du tänker verkligen utanför skålen” - i det här avsnittet mer än någonsin i Matsamtalet med Johan Matgeek Hedberg och Sigrid Barany som pratar om bra käk i en skål. Så mycket mer än soppa och...

Mer om avsnitt 31