Produkter i urval

Lantmännen är stolta över att kunna erbjuda hållbara och innovativa produkter som ger hälsa och välmående - och en trevlig stund runt matbordet. Det är bra mat, enligt oss. Här är några exempel på produkter från våra olika varumärken. Leta efter den gröna grodden på förpackningen!

Ett vänligare vete

Visste du att matkonsumtionens klimatpåverkan från jord till bord står för ungefär en fjärdedel av världens klimatutsläpp? Och att produktionen av råvaran nästan alltid står för huvuddelen av den påverkan? Tillsammans med de 25 000 svenska lantbrukare som är våra ägare har vi ett stort ansvar, men också en stor möjlighet att påverka odlingen i en mer hållbar riktning. Nu har vi ställt om all veteodling till t ex Kungsörnens vetemjöl och lyckats få ner vår klimatpåverkan med upp till 20 procent! Vi kallar det ett vänligare vete och du hittar det i Kungsörnens mjölhylla. På samma hylla hittar du även ett vänligare råg. Välj klimatsmarta mjöl och var med och bidra till omställningen.

Läs mer om odlingskonceptet bakom

Bönpasta som smakar pasta

Kungsörnens bönpasta består till 70% av durumvete och 30% av öländska bönor. Bönorna ger pastan en högre proteinhalt och mer fibrer, men har samma goda smak och konsistens som vanlig pasta! Alla bönor som används är odlade på Öland, ett av Sveriges mest solsäkra områden med fina kalkrika jordar - optimalt för att bönor ska trivas. Med bönpastan vill vi göra det enkelt för dig att äta mer hälsosamt. Du kan fortsätta laga dina favoritrecept som vanligt, men få i dig mer protein och fibrer. Vår grönaste pasta finns i tre olika sorter. 

Bönpasta som smakar pasta

Säg hej till en svensk böna

Soliga Öland och dess kalkrika jordar är en perfekt grogrund för den svenska bönan att frodas. Våra odlare har lyckats ta fram svarta, vita, bruna och kidneybönor på ön. Så nu kan alla hitta sin favorit hos GoGreen! Svenska bönor smakar gott och innehåller fibrer som är bra för magen. Och dessutom är de utmärkta proteinkällor. Med våra bönor är det lätt att göra vardagen lite grönare!

Inspireras av vegetariska recept

Pasta av närodlad durumvete

Lantmännen och Kungsörnen har tagit fram en pasta tillverkad av närodlat durumvete. Traditionellt odlas durumvetet kring Medelhavet, men efter 16 års intensiv forskning och omfattande testförsök har gotländska bönder lyckats odla det på Gotland! Idag finns tre sorters durumpasta att välja på i din butik. Med forskning och innovation kan Lantmännen fortsätta hitta nya grödor som passar det svenska klimatet och som ger smakrika och unika produkter, precis som den här.

Mer om gotlandspastan

Beet Boost - ny knäckemacka

FINN CRISP har tagit fram knäckebröd med nya smaker. Nu finns Beet Boost i butikerna med smak av exempelvis rödbeta och ingefära toppat med chiafrön. Knäckebrödet är bakat på bas av råg och har en sötma från grönsakerna. 

Läs mer om FINN CRISPs produkter

Bönor och rotfrukter på bakhyllan

Kungsörnen erbjuder nu två mjölsorter och en brödmix som innehåller rotfrukter och vita bönor. Genom att byta ut vetemjölet i exempelvis pannkakor och frallor kan man få familjen att äta mer grönt. 

Läs mer om rotfruktsmjölet

Ökad andel eko

Efterfrågan på ekologiska produkter växer i Sverige. Därför fortsätter vi att utveckla och utöka vårt eko-sortiment. Idag kan vi erbjuda ekologiska korv- och hamburgerbröd från Korvbagarn, ekologiska havregryn från AXA och ekologisk och osötad mandeldryck från GoGreen – för att nämna några exempel. Lantmännen driver utvecklingen mot mer hållbar odling. Vi menar att både den ekologiska och konventionella odlingen behöver fortsätta utvecklas för att bli långsiktigt hållbara.

Läs mer om vår syn på ekologiskt och konventionellt här

Full av smak och utan tillsatt socker

Unna dig en extra lyxig frukost och en bra start på dagen. Granola från AXA är ugnsrostade och knapriga müsliblandningar fulla av smak och utan tillsatt socker. Med havre, råg och korn som bas är granolan fullproppad med fullkorn, fibrer, vitaminer och mineraler. Alla med flera hälsofördelar för dig. Müslin finns i tre olika smaker. 

AXA Granola utan tillsatt socker

Våra varumärken

Här hittar du några av våra livsmedelsvarumärken som finns på den svenska marknaden. Klicka på bilderna för att komma till deras webbplatser.