Säg hej till en svensk böna

GoGreens kidneybönor och svarta bönor odlas på soliga Öland. I den kalkrika jorden får de växa och gro i sin egen takt, med kärlek från våra bönder.

Våra svenska bönor smakar gott, innehåller fibrer och är dessutom en utmärkt proteinkälla. Och med bönor är det lätt att göra vardagen lite grönare!

Inspireras av vegetariska recept

Bönpasta som smakar pasta

Vår bönpasta har samma smak och konsistens som vanlig pasta med kombinationen av durumvete och 30 % öländska bönor vilket ger högre proteinhalt och mer fibrer. Kungsörnen bönpasta har utvecklats för att på bästa sätt ta tillvara på bönornas fördelar. Alla bönor som används är odlade på Öland, ett av de mest solsäkra områdena i Sverige – optimalt för att bönor ska trivas. Odlingarna startade för bara något år sedan och bönorna som används i den nya pastan såddes i maj 2015 och skördades i september. Idén var att göra det enkelt att äta mer hälsosamt. Med vår nya bönpasta kan du laga samma recept som vanligt men få i dig mer protein och fibrer.

Bönpasta som smakar pasta


Full av smak
och utan tillsatt socker

Granola från AXA är ungsrostade och knapriga müsliblandningar fulla av smak och utan tillsatt socker. Gjord på havre, råg och korn, naturligt rik på mineraler.Tillåten njutning för en extra lyxig frukost! 

AXA Granola utan tillsatt socker

Ett vänligare vete

Visste du att matkonsumtionens klimatpåverkan från jord till bord står för ungefär en fjärdedel av världens klimatutsläpp? Och att produktionen av råvaran nästan alltid står för huvuddelen av den påverkan? Tillsammans med de 27 000 svenska lantbrukare som är våra ägare har vi ett stort ansvar, men också en stor möjlighet att påverka odlingen i en mer hållbar riktning. Nu har vi ställt om våra odlingsmetoder av vete och lyckats få ner vår klimatpåverkan med 20 %. Vi kallar det ett vänligare vete och du hittar det i Kungsörnens mjölhylla.

Vänligare vete

Naturlig tillväxt

Vår ekologiska mandeldryck är baserad på rostade mandlar och helt osockrad för att du själv ska få bestämma hur mycket socker du får i dig. Den lena smaken gör den perfekt att njuta av i en smoothie, i en chia-puffing eller njut av den som den är!

Ekologisk Mandeldryck osockrad

Ekologiska korv- och hamburgerbröd

Efterfrågan på ekologiska produkter växte snabbare i Sverige än någon annanstans i världen under förra året – med hela 39 %, enligt Ekoweb. Vi utökar utbudet ytterligare och lanserar nu ekologiska korv- och hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn som är nyckelhålsmärkta och kombinerar mjukheten från ljust bröd med ett rustikt utseende. Den goda smaken kommer bland annat från havren och dinkelmjölet som också gör bröden mer hälsosamma.

Ekologiska korv- och hamburgerbröd

Glutenfri pasta med ancient grains

Ancient grains är ingen nyhet. Tvärtom har människan ätit gryn som amarant, bovete, quinoa och teff i tusentals år. Grynen går snabbt att tillaga och är en populär källa till bland annat mineraler, fiber och protein. Nu lanserar GoGreen två spännande nya pastasorter med ancient grains; en Penne med röda linser, bovete & teff samt en Fusilli med gröna ärter, bovete & quinoa. Båda är ekologiska och glutenfria. 

Glutenfri pasta från GoGreen

Våra varumärken

Här hittar du några av våra livsmedelsvarumärken som finns på den svenska marknaden. Klicka på bilderna för att komma till deras webbplatser.