HR Business Partner, Malmö

Business area/Company
Last day to apply:
Place:

Är du en affärsmässig och coachande HR Business Partner som vill utvecklas i en dynamisk och föränderlig miljö? Till Lantmännen Maskin söker vi nu en HR Business Partner med Business in Mind & People at Heart.

I Lantmännens stora koncern är det Lantbruket som är hjärtat och som utgör kärnverksamheten. Med lantbruket som bas har man sedan kunnat bygga den breda affär som finns inom koncernen idag. Lantmännen har en unik värdekedja där man tar ansvar från jord till bord varje dag.

Om rollen

Som HR Business Parter på Lantmännen Maskin kommer ditt huvudsakliga fokus vara att driva HR i syfte att nå affärsstrategier och att bidra till att skapa ett starkt, konkurrenskraftig och hållbart lantbruk. Rollen är i högsta grad affärsmässig där du bidrar med kunskap och expertis gällande hur HR kan bidra till att nå affärsmålen. Du kommer att vara en viktig partner till ett stort antal seniora chefer som du stöttar, coachar och utmanar för att utveckla både ledarskapet och verksamheten. Du kommer således att fungera som stöd i ledningsgrupper, samt samtliga HR- processer, från personalärenden och förändringsarbete till organisations-, kompetens- och ledarutveckling.

Som HR Business Partner kommer du att vara en del av olika förändringsprocesser och du behöver därför en förmåga att kunna möta och på ett tryggt och ödmjukt sätt få med dig människor i förändring på olika nivåer i organisationen.

Rollen är i stora delar en traditionell HR Business Parter-roll och du kommer att få ingå ett glatt och inspirerande team med HR Business Partners, samt rapportera till divisionens HR Direktör. Rollen är placerad i Malmö.

Lantmännen Maskin har 56 anläggningar runt om i Sverige, därav en del resor i tjänsten med ca fyra övernattningar per månad.  

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har

  • Minst fem års erfarenhet från en bred HRBP roll på ett större bolag/koncern
  • Relevant universitetsutbildning inom HR eller närliggande område
  • Gärna gedigen kunskap inom förändringsledning
  • Mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska

Du är

  • Affärsmässig och har en förmåga att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten
  • Snabbfotad och uppskattar en tempofylld och föränderlig miljö
  • Självgående, initiativtagande och trygg med att ta egna beslut och våga utmana
  • Ödmjuk, jordnära och coachande. Lantmännen har en vänlig och öppen kultur som man är väldigt stolta över.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Ansökan och information

Lantmännen samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via Academic Woks sida som du hittar genom att klicka på länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Johanna Olsson på +46 (0)709 54 39 01 eller johanna.olsson@academicsearch.se eller Senior Konsult Marcus Kleine på +46 (0)736 50 31 77 eller marcus.kleine@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Du gör din ansökan här!

 

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

 

Contact

Ellen Tengberg

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk som är ett av Lantmännens affärsområden. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland andra varumärkena Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är cirka 800 anställda och omsätter 3,4 miljarder kronor i ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad.