Internlogistikchef, Örebro

Business area/Company
Last day to apply:

Vi vill förstärka vårt team med en Internlogistikchef till vår fabrik i Örebro.

Är du en ledare som har helhetsperspektivet högt på agendan? Har du erfarenhet av planering och logistik? I rollen som Internlogistikchef kommer du att ansvara för vår inbound- och outboundverksamhet samt transportplanering i Örebro.

Det här kommer du att göra

Som Internlogistikchef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda, utveckla, standardisera, optimera och följa upp flödena för vår lagerverksamhet i Örebro på uppdrag av Supply Chain. Du ansvarar för att struktur och rutiner finns för att avdelningen ska kunna leverera under utsatt tid på ett kostnadseffektivt sätt. Du ansvarar för avrop och lagerhantering av råvaror och packmaterial, vårt fryslager och dess personal, samt transportbokningar ut från fabriken till andra lager eller direkt till kund. I rollen som Internlogistikchef kommunicerar du dagligen med flera parter så att arbete mellan produktion, transport, inbound och outbound fungerar.

Du har budget- och personalansvar för din avdelning som innefattar 13-20 personer. Du rapporterar direkt till fabrikschefen och har ett nära samarbete med Supply Chain. Som Internlogistikchef ingår du i fabriksledningsgruppen i Örebro.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom logistikområdet.
 • Flerårig erfarenhet av logistikarbete.
 • Arbetat med förändringsledning och projektledning.
 • Erfarenhet av att arbeta processorienterat.
 • Erfarenhet av att leda grupper
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • Goda färdigheter i IT-system (ERP, Office, etc.

 

Meriterande är erfarenhet av Microsoft Dynamics AX, Astro eller annat lagerstyrningsprogram. Samt erfarenhet från kvalitetsarbete och livsmedelsindustrin samt en förståelse för livsmedelsproduktionens förutsättningar, gärna från liknande verksamhet med liknande råvaror.

Du är:

 • En person som tycker organisering och planering är viktigt.
 • Van att planera kort- och långsiktigt.
 • Bra på att hantera oförutsedda händelser med ett lösningsorienterat förhållningssätt.
 • Entusiasmerande, noggrann och har förmågan att driva arbetet framåt.
 • En lagspelare som är duktig på att bygga goda interna och externa relationer.
 • Initiativrik och har en förmåga att driva arbetsuppgifter till slutresultat.

 

Då du har kontakt med många interna och externa parter är du lyhörd och kommunicerar öppet och tydligt. Du jobbar långsiktigt med personalen i form av utveckling på individ- och gruppnivå.

 

Vad vi erbjuder

Inom denna tjänst får du utrymme att genom teamarbete bidra till företagets framgång. Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet där vi tar ansvar från jord till bord. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Let’s reimagine your career!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Välkommen med din ansökan senast den 17 november 2019. Vid eventuella frågor kontakta rekryterande chef Erik Olsson 010-556 32 37 eller HR Business Partner, Sara Ljungsten 010-556 39 95. Vi ser fram emot din ansökan!

Contact

Erik Olsson
Phone: +46 010 556 32 37 Phone: +46 070 611 11 28
Sara Ljungsten
Phone: +46 105569335 Phone: +46 722401594

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com.

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Här utvecklas och marknadsförs produkter för service- och dagligvaruhandeln.

Lantmännen Unibake i Sverige omsätter ca 2 miljarder kronor och har 350 anställda. Produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp och vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror under våra varumärken Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting.