Processutvecklare och projektledare, Lantmännen Unibake

Business area/Company
Last day to apply:
Place:

Vill du vara med och driva utvecklingen inom en världsledande bagerikoncern? Har du gedigen erfarenhet av projektledning och processutveckling, samt att du är van att leverera resultat i tid? I den här rollen ges du stor möjlighet att påverka ditt eget arbete och framtidens livsmedelsindustri!

 

Det här kommer du att göra

Som processutvecklare och projektledare kommer du att vara drivande och bidra inom Operations strategiska utvecklingsområden. I denna kombinerade roll leder du definierade projekt från start till mål i tid, med rätt kvalitet och enligt budget. Du bidrar till utvecklingen av projektmodellen samt coachar kollegor i projektmetodik. Inom processområdet driver du processutvecklingen framåt i våra tre bagerianläggningar. Du analyserar processens leveransförmåga, nyckeltal och definierar möjliga förbättringsområden. Du arbetar med framtagande av investeringsplan för teknisk utveckling. Vidare innebär rollen att du genomför utbildning samt agerar support, expert och coach till produktionsorganisationen inom detta område. Du ser och driver förbättringsaktiviteter för att sänka kostnader och/eller effektivisera processen. Som processutvecklare och projektledare är du en ambassadör för Unibakes Operations Excellence-verktyg, förbättringsarbete och ledarskapsmodeller. Den här tjänsten passar dig som brinner för att driva projekt, vill ta stort ansvar och ägandeskap i ditt arbete, som har kunskap om och är genuint intresserad av livsmedelsprocesser. 

Avdelningen Processutveckling och teknik är en ny avdelning inom Operations på Lantmännen Unibake och består av fem medarbetare som rapporterar till Chef för processutveckling och teknik. Du kommer att ges stor möjlighet att påverka utformningen av rollen utifrån din expertis och intresseområden. I tjänsten ingår regelbundna resor till våra produktionsanläggningar samt kontor i Örebro, Huddinge, Mantorp och Stockholm. Placering är lämplig vid någon av dessa orter.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • En examen från universitet eller högskola t ex civilingenjör eller industriell ekonom
 • Minst 5 års erfarenhet från processutvecklande tjänst inom processindustri eller livsmedelsindustri
 • Erfarenhet av att leda större och komplexa projekt
 • Mycket god kompetens kring projektmodeller och dess genomförande
 • Mycket god kompetens kring processutveckling, ständiga förbättringar och avvikelsehantering
 • Goda färdigheter i IT-system (ERP, Officepaketet, etc.)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikationen sker på båda språken

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom livsmedelsindustrin, produktionsteknisk kompetens samt ledarskapserfarenhet.

 

Du är:

 • Drivande och har höga ambitioner
 • En teamspelare, social, förtroendeingivande och har lätt för att bygga relationer internt och externt
 • Resultatinriktad, strukturerad i ditt arbetssätt och motiverad av att arbeta mot uppsatta deadlines
 • Tydlig i din kommunikation, involverande samt kan engagera, inspirera och leda andra
 • Hungrig på nya arbetsuppgifter och självgående i ditt arbetssätt då du har stora möjligheter att själv besluta över din vardag

 

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Let’s reimagine your career! 

 

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Välkommen med din ansökan senast den 18 november 2019. Urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Johan Uddin (Operations Director) 010- 556 13 98 eller vid frågor om rekryteringen kontakta Sandra Källebring (HR Business Partner) 010-556 39 98. Vi ser fram emot din ansökan!

Contact

Johan Uddin, Operations Director
Phone: +46 010 556 13 98
Sandra Källebring
Phone: +46 10 556 39 98 Phone: +46 72 215 04 81

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com.

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Här utvecklas och marknadsförs produkter för service- och dagligvaruhandeln.

Lantmännen Unibake i Sverige omsätter ca 2 miljarder kronor och har 350 anställda. Produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp och vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror under våra varumärken Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting.