Hållbar utveckling

Vad vi står för

Lantmännens resa startade för mer än 100 år sedan, då svenska lantbrukare gick ihop för att skapa nya sätt att skapa värde av spannmål. Sedan dess har Lantmännen ägnat sig åt att utveckla lönsamma och hållbara verksamheter baserade på spannmål – en väldigt liten produkt med enorm potential. Idag är vi en global och växande koncern med verksamhet inom hela värdekedjan – från jord till bord.

Växthuset

Vi behöver din talang

Vi strävar alltid efter att utmana oss själva. Därför söker vi hela tiden nya talanger som vill bli en del av en dynamisk och global koncern med fokus på tillväxt. Som trainee hos oss får du möjlighet att utveckla både dig själv och världen omkring dig på ett sätt som gör skillnad för samhället och människors vardagsliv. Till programmet söker vi affärsorienterade personer som delar vår passion för framtiden inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel - talanger som kan hitta nya sätt att utveckla vår spannmålsverksamhet.

Möt Lantmännens HR-direktör Elisabeth Wallin Mononen, som berättar hur hon ser på Lantmännens traineeprogram:


Trainee hos oss

Som trainee på Lantmännen får du en unik start på din karriär och blir en del av en dynamisk och global koncern med fokus på tillväxt på både befintliga och nya marknader. Som trainee ingår du i något av de många professionella teamen i vår internationella koncern – antingen i en koncernövergripande funktion eller i en av våra divisioner: Lantbruk, Energi, Livsmedel, Swecon och Fastigheter.

Under 15 månader får du möjlighet att prova på fyra olika befattningar inom olika divisioner, länder och yrken – allt för att du ska få en riktigt djup kunskap om vårt breda utbud av produkter och tjänster. Framförallt kommer du att ingå i ett globalt nätverk där du får utbyta erfarenheter med kunniga kollegor. Efter slutfört program får du en permanent placering någonstans i världen.

YouTube preview


Möt några av våra tidigare traineer

Anna, Joel och Elin berättar om sina erfarenheter från traineeprogrammet: de specifika projekten, vad som hände efter programmet och värdefulla tips inför ansökan.

YouTube preview

Varför är Lantmännens traineeprogram så bra, och varför borde du ansöka? Hör vad Anna har att säga.

YouTube preview

Joel har precis avslutat ett spännande projekt inom lantbruk, och kommer snart att börja en ny roll som affärsutvecklare i Finland. Det här är hans berättelse.

YouTube preview

Elin började på Lantmännen för sex år sedan. Idag är hon Senior Brand Manager på Lantmännen Cerealia. Hör henne berätta om sin resa.


Om rekryteringsprocessen

Vårt traineeprogram startar under hösten och genomförs vartannat år. 2018, 2020, 2022, och så vidare. Ansökningsprocessen inleds i oktober året innan. För att vara behörig måste du minst ha en kandidatexamen.

Som ett steg i rekryteringsprocessen inbjuds 70 kandidater till en avstämningsdag på vårt huvudkontor i Stockholm. Syftet med dagen är dels att du som sökande ska lära känna oss bättre men även för att vi ska kunna bedöma om du är en av våra framtida trainees.


We reimagine the world of grain and influence peoples everyday lives

We have expertise throughout the entire value chain – from the very sprout in the field to the food on our tables, and beyond. We constantly work together to reimagine the future of grain. These are some of our innovations: