Processledare Finance, Malmö

Business area/Company
Last day to apply:
Place:

I Lantmännens koncern är det lantbruket som är hjärtat och som utgör vår kärnverksamhet. Med lantbruket som bas har vi kunnat bygga den breda affär som koncernen består av idag. Lantmännen har en helt unik värdekedja där vi tar ansvar från jord till bord varje dag. Till vårt huvudkontor i Malmö söker vi nu en processledare Finance som vill vara med i utvecklings- och förändringsarbetet framåt!

Det här kommer du att göra
Som processledare kommer du att ingå i ett team som, med utgångspunkt i våra system, M3, koncernapplikationer och Cognos, driver utvecklings- och förändringsprojekt inom verksamheten med syfte att förbättra vårt arbetssätt och öka kvalitet och effektivitet inom våra standardiserade koncernövergripande processer. Standardisering av våra gemensamma ekonomiprocesser (Core Finance Solution) har varit och är fortsatt en viktig del i Lantmännens strategi framåt och drivs genom det koncernövergripande programmet Finance 2.0.

Vi letar ständigt efter långsiktiga och hållbara lösningar och ser digitalisering som en strategiskt viktig fråga.  En stor del i det arbetet framåt är att inkludera digitalisering och automatisering som en naturlig del i vår processutveckling av våra ekonomiprocesser.

Som processledare kommer du driva förvaltning och utveckling inom ditt område, identifiera avvikelser och driva förbättringsprojekt. Andra viktiga arbetsuppgifter blir att kravställa systemstöd och arbetssätt för standardiserade koncernövergripande ekonomiprocesser. Du kommer arbeta nära våra superanvändare som du utbildar och supporterar och vara kontaktperson mot IS/IT. Du ansvarar för att rutiner och arbetssätt dokumenteras och säkerställer även genomförande av tester och införandet av nya arbetsrutiner. I rollen ingår också arbete i projekt – både som projektdeltagare och projektledare. Som processledare behöver du med lätthet kunna skapa dig en förståelse för verksamheten samt att, via våra superanvändare, fånga upp när något inte fungerar.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi     
  • Erfarenhet från arbete i en ekonomifunktion
  • Goda kunskaper inom ekonomi/controlling-processer
  • Förståelse och intresse för IT-system
  • Gärna erfarenhet av att ha arbetat i projekt

Du är:

  • Drivande, noggrann och analytisk
  • Kommunikativ och gillar att tala inför grupp
  • En praktisk problemlösare med inne för detaljer utan att tappa helhetsbilden
  • En kontaktskapare som bygger relationer både internt och externt
  • Bekväm i att kommunicera på både svenska och engelska

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Hos oss värdesätts din trivsel och att ha kul på jobbet, därför kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online. Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2019 men vi tillämpar löpande urval och vill därför ha din ansökan redan idag. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Klara Ahlström på telefon 010-556 04 18. Vi ser fram emot din ansökan!

Contact

Klara Ahlström
Phone: +46 10-556 0418

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.