Lantmännens Växthus Foodtech

Arbetar du med en affärsidé inom livsmedelsområdet som du vill ha hjälp att skala upp? Då ska du söka till Växthuset Foodtech!

Foodtech för oss är ny teknik i livsmedel – i produkterna såväl som i produktionen. Mat är molekyler och processteknik, och här finns utrymme för innovation! Med innovativa livsmedelslösningar och nya tekniker kan vi ta fram näringsrika livsmedel och smartare sätt att tillhandahålla mat – och därmed hjälpas åt att förbättra hälsan och samhället.

Under hösten 2018 genomför Lantmännen Växthuset Foodtech, programmet som fokuserar på livsmedelsinnovationer. Den här omgången letar vi särskilt efter idéer inom uppskalning. Programmet genomförs i samarbete med Foodhills och Ideon Agro Food.

Vad innehåller Växthuset Foodtech?

För att en idé ska bli verklighet och hamna hos konsument behövs kunskap och resurser för uppskalning. Recept måste anpassas, produkter provköras, smaker utvecklas, förpackningar designas och konsumenter tillfrågas. I Växthuset Foodtech hjälps vi åt att göra detta och skala upp din idé.

Programmet är ett utbildningsprogram för dig som behöver affärsutveckling och praktisk produktutveckling för att förbättra och skala upp en affärsidé. Programmet består av en serie workshops och ett avslutande draknäste. Under programmet arbetar vi med förpackningslösningar, receptutveckling, affärsmodeller, provkörningar och mycket mer!

Du får även en mentor som hjälper dig framåt under resans gång. Programmet är kostnadsfritt, du betalar endast dina egna resor till och från workshoparna. Du behåller självklart alla rättigheter din idé!

Ansök idag!

Du som söker kan vara etablerad eller ny inom livsmedelsbranschen, vara anställd eller egenföretagare, vara forskare eller nyexaminerad – alla är välkomna att söka och programmet är kostnadsfritt. Programmet består av sju utbildningstillfällen i Bjuv, med start den 4:e oktober 2018. Ta chansen och skicka in en ansökan till Växthuset Foodtech här.

Vad vi söker efter:

  • Ni som har en idé eller lösning inom mat eller livsmedelsproduktion.
  • Ni som behöver hjälp med receptutveckling eller provkörning för att kunna lansera er produkt på marknaden.
  • Ni som vill ha stöd att skala upp er affärsmodell på marknaden.