Category Manager Unibake USA

Elin Stoij

En ingenjör med ursprung i Småland med stort internationellt intresse. Elin började som graduate trainee på Lantmännen och fortsatte sedan som strategianalytiker. Nu har hon tagit sig över Atlanten för att jobba på vårt kontor i Chicago.

1. Du har haft en spännande start på Lantmännen, kan du berätta lite om den?

Jag gick Lantmännens traineeprogram. Då fick jag arbeta med varuflöde på Lantbruk och Cerealia, internationella affärer på Unibake UK utanför London, strategi och affärsutveckling på Group controlling och slutligen marknadsföring på Unibake USA i Chicago. Jag fortsatte inom strategi och affärsutveckling på Group controlling, men efter två år ville jag arbeta mer affärsnära, i ett internationellt sammanhang och vara med och ta strategierna från power point ut till marknaden. Då dök tjänsten på Unibake USA upp och det var mitt i prick!

2. Berätta om din nuvarande roll

I USA har vi egen tillverkning av bröd i Florida och importerar wienerbröd och croissanter från våra systerföretag i Danmark, UK och Belgien. Jag arbetar med samtliga kategorier från ett marknadsperspektiv, utvecklar strategier för våra olika produkter och säljkanaler, arbetar nära försäljningsfunktionen med att ta fram kundspecifika koncept och med R&D för att ta fram och lansera nya produkter.

3. Vad fascineras du av på Lantmännen?

Verksamheten från jord till bord
Stark ”moralisk kompass” inom bolaget och hos de anställda
Den internationella räckvidden

4. Vilka råd har du till de som är på väg ut i arbetslivet?

Våga tro på dig själv och din förmåga, men kom också ihåg att vårda de kontakter och relationer du bygger upp under din resa genom arbetslivet.

Kortfakta

Utbildning: Master in Quality & Operations Management och Master in Business

Jobbar som: Category Manager Unibake USA

Hur kom du in på Lantmännen: Genom traineeprogrammet

Tidigare tjänster

Graduate Trainee Lantmännen, Group Controller Strategy