Business Controller till Agroetanol

Agroetanol

Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 2018-02-25

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderi för produktion av spannmålsbaserad etanol samt en av Sveriges största tillverkare av foderprodukter och koldioxid. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 90 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kr.


Vi söker en Business controller till vår spännande verksamhet i Norrköping.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja och följa upp den löpande försäljningen av våra produkter och du kommer därför under en stor del av arbetstiden arbeta i mycket nära samarbete med vår marknadsavdelning. Denna del av arbetet innefattar att tillse att produktkalkyler upprättas och hålls uppdaterade, uppföljning av försäljningsbudget samt att utifrån analys stötta säljare och produktansvariga att ta rätt beslut i riktning att öka lönsamheten.

 

Rollen, som är en del av företagets ekonomiavdelning, är bred och du kommer under övrig tid arbeta nära företagets befintliga controller. Det löpande controllingarbetet med affärsplan, budget, prognoser, målstyrning, analyser, presentationsmaterial och projektuppföljning är andra arbetsuppgifter som ingår. Du bidrar i ditt arbete till att förse bolagets ledning med underlag för att styra verksamheten och för att fatta affärsmässiga beslut.

 

Då företaget befinner sig i en expansionsfas kommer deltagande i och uppföljning av utvecklings- och investeringsprojekt vara vanligt förkommande.

 

Du rapporterar till vår ekonomichef, men kommer ha en streckad linje till vår affärschef som leder arbetet på marknadsavdelningen.

Vi tror att du har relevant universitet/högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av kvalificerat controllerarbete, gärna med inriktning mot affärsuppföljning. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att passa i rollen har du en god kommunikativ förmåga och är duktig på att motivera och engagera andra människor och få dem med dig. Du analyserar systematiskt affärer, produkter, marknader och affärsmöjligheter och agerar därefter. Du har ett stort driv och vilja att tänka nytt. Du är innovativ och kreativ inom och utanför ditt område för att hitta nya vägar att nå framgång.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Urvalet sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

Fackliga företrädare:

Ledarna: Svan Kristinsson 010-556 14 48

Unionen: Johan Sjödell 010-556 14 76

Akademikerförbunden: Rikard Norman 010-556 41 28