Dansktalande kundsupport/foderrådgivare Lantmännen Krafft

Krafft

Plats: Malmö
Sista ansökningsdag: 2017-12-28

KRAFFT är Sveriges största leverantör av hästfoder. Vår position bygger på vår nära och dagliga kontakt med små och stora hästägare. Tack vare att vi ingår i Lantmännenkoncernen har vi även betydande resurser för utveckling samt en svårslagen kunskap om såväl råvaror som tillverkningsprocesser. Vårt huvudkontor ligger i Malmö men vi finns representerade i hela Sverige, samt Danmark, Frankrike och Tyskland. Läs mer på vår hemsida www.krafft.nu

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, verksamhet i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Korvbrödsbagarn, Schulstad, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord.


Är du en organiserad och driven person som vill jobba i en fartfylld miljö samt brinner för hästar och foder? Då är det vi dig vi letar efter!

Om jobbet

Vi erbjuder en roll där du har ansvar för foderrådgivning för den danska och svenska marknaden, men där du är backup även för övriga länder. Ordermottagning, orderläggning, support till kunder och säljare är en naturlig del av tjänsten.

Du kommer att arbeta i ett starkt team med marknadsledande kompetens inom hästfoder. Du kommer att ge rådgivning och god service till våra kunder genom att ta emot och bearbeta kundorder, förfrågningar och reklamationer. Du rapporterar till vår gruppchef på KRAFFT Direct. Arbetet är brett och innebär mycket kontakt med såväl externa kunder som kollegor inom Lantmännen. I det dagliga arbetar du med:

  • Sälja Kraffts produkter och tjänster inkl. rådgivning via telefon och mail
  • Erbjuda kunden ett paket av produkter och tjänster
  • Planera det egna löpande arbetet
  • Vara kommunikationslänk mellan kund och fältsäljkår
  • Registrera kundorder
  • Hantera och registrera reklamationer
  • Administration

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Malmö och du kommer uppskattningsvis att ha 10-20 resdagar per år.

Vem är du?

Vi söker dig med ett brinnande hästintresse och ser gärna att du har en examen inom Hippologi eller motsvarande samt ett par års erfarenhet inom hästnäringen. Troligtvis har du jobbat med försäljning och-/eller kundservice tidigare. Vi ser gärna att du jobbat med foderstatsberäkningar samt har mycket goda hästkunskaper, primärt gällande foderlära. Det dagliga arbetet sker med olika IT hjälpmedel så god administrativ förmåga samt IT kunskaper är ett krav. Erfarenhet från Movex M3 ses som meriterande.

För att lyckas i rollen tror vi att är du ambitiös, flexibel, stresstålig och serviceinriktad. Du sprider energi, glädje och brinner för samarbete och att arbeta som ett lag. I din yrkesroll har du lätt för att skapa struktur, visa tålamod och att prioritera när det behövs. Vidare stimuleras du av en fartfylld miljö där det krävs att du har ett lösningsorienterat arbetssätt.

Då en stor del av vardagen kommer att vara kopplad till Danmark är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på danska. Du bör även kunna svenska och engelska flytande i tal och skrift.

För att trivas med arbetet krävs att du tycker om att sälja och ha mycket kundkontakter samt att du brinner för att ge service. Ditt fokus är att ge ”world class” kundsupport och att arbeta efter Lantmännens värderingar; öppenhet, handlingskraft och helhetssyn och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Kontaktuppgifter

Malin Heurlin, Gruppchef Krafft Direkt
010-5560685

Sandra Hodik, VD Lantmännen Krafft
010-5560483


Kontaktuppgifter

Malin Heurlin
Tel: +46 10-5560685