Driftchef Nötcenter Viken

Lantbruk

Plats: Viken, Falköping
Sista ansökningsdag: 2018-02-22

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Vi satsar vidare på utvecklingen i svensk mjölkproduktion och söker dig som vill vara med på den resan! Till vår försöksanläggning Nötcenter Viken söker vi en Driftschef som vill leda resan mot hög produktion och hög lönsamhet.

Nötcenter Viken är Lantmännen Lantbruks försöksgård för foderförsök med vallväxter och kraftfoder samt avelsverksamhet och mjölkproduktion. På Viken finns ca 500 årskor samt 420 ha vall- och spannmålsodling. Antalet anställda i produktionen på Viken är ca 10 stycken.

Om jobbet

Som driftschef leder och utvecklar du vår personal och verksamhet. Du arbetar i och med den dagliga driften. I arbetet ingår också att driva projekt och du ser utvecklingsverksamheten som en tillgång. En del av uppdraget innebär både administration och ekonomisk uppföljning. Nötcenter Viken har även en del besökare varför planering av och att ta emot besökare, också ingår i rollen.

Vem är du

Vi söker dig som har erfarenhet av driva en större mjölkproduktion och som utmanas av att leda ett lag mot uppsatta mål.  Huvuduppgiften är att leda och planera mjölkproduktionen på gården.

För att lyckas i rollen tror vi att du är driven, resultatinriktad och strukturerad. Du har förmågan att se hela bilden och förstå vad som behöver göras. Du trivs med ansvar och tar initiativ för att utveckla verksamheten såväl som medarbetarna men är samtidigt en ödmjuk och prestigelös ledare som inspirerar andra. Du behöver ha viss erfarenhet av att arbeta med ekonomisk uppföljning och har inga problem att jobba administrativt.

Du har inga problem med att fatta snabba beslut om så krävs. Du är självklart kommunikativ och trivs i en roll där du får ta egna initiativ för att utveckla personalen och föra verksamheten framåt.

Självklart delar du Lantmännens värderingar; Öppenhet – Handlingskraft – Helhetssyn.

För mer information kontakta: Kristina Gustafsson telefon 010-556 35 94. Din ansökan vill vi ha senast 2018-02-22.


Kontaktuppgifter

Kristina Gustafsson
Tel: +46 10-5563594