Foderrådgivare/Kundsupport Lantmännen Krafft

Krafft

Plats: Malmö
Sista ansökningsdag: 2018-02-11

KRAFFT är Sveriges största leverantör av hästfoder. Vår position bygger på vår nära och dagliga kontakt med små och stora hästägare. Tack vare att vi ingår i Lantmännenkoncernen har vi även betydande resurser för utveckling samt en svårslagen kunskap om såväl råvaror som tillverkningsprocesser. Vårt huvudkontor ligger i Malmö men vi finns representerade i hela Sverige, samt Danmark, Frankrike och Tyskland. Läs mer på vår hemsida www.krafft.nu

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, verksamhet i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Korvbrödsbagarn, Schulstad, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord.


Är du en kundorienterad och driven person som vill jobba i en fartfylld miljö samt brinner för hästar och foder? Då är det vi dig vi letar efter!

Om jobbet

Vi erbjuder en roll där du arbetar med kundsupport till våra svenska och danska kunder. Foderrådgivning, orderläggning, support till kunder och säljare är en naturlig del av tjänsten.

I det dagliga arbetar du med att:

  • Foderrådgivning och foderstatsberäkning
  • Sälja Kraffts produkter och tjänster via telefon och mail
  • Vara kommunikationslänk mellan kund och fältsäljkår
  • Registrera kundorder
  • Hantera och registrera reklamationer
  • Administration

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Malmö och du rapporterar till Gruppchef Krafft Direct. Uppskattningsvis ca 10-20 resdagar per år till kundbesök, mässor och konferenser.

Vem är du?

Vi söker dig med ett brinnande hästintresse och ser gärna att du har en häst/foderrelaterad utbildning men inget krav då vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hästintresse. Troligtvis har du jobbat med försäljning och-/eller kundservice tidigare. Det dagliga arbetet kräver en god administrativ förmåga samt goda IT kunskaper.

För att lyckas i rollen tror vi att du är ambitiös, flexibel, stresstålig och serviceinriktad. Du sprider energi, glädje och brinner för samarbete och att arbeta som ett lag. I din yrkesroll har du lätt för att skapa struktur, visa tålamod och att prioritera när det behövs. Vidare stimuleras du av en fartfylld miljö där det krävs att du har ett lösningsorienterat arbetssätt.

Utifrån dom kundkontakter du kommer att ha, ser vi gärna att du förstår och kan kommunicera på svenska, danska och engelska.

För att trivas med arbetet tror vi att du tycker om att ha mycket kundkontakter samt att du brinner för att ge service. Du delar Lantmännens värderingar; öppenhet, handlingskraft och helhetssyn och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Kontaktuppgifter

Malin Heurlin, Gruppchef Krafft Direkt
010-5560685

Sandra Hodik, VD Lantmännen Krafft
010-5560483


Kontaktuppgifter

Malin Heurlin
Tel: +46 10-5560685