Frösamordnare/ frörådgivare Mellansverige

Lantbruk

Plats: Mellansverige
Sista ansökningsdag: 2017-12-17

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Om jobbet

Tjänsten som frösamordnare/frörådgivare Mellansverige innebär daglig kontakt med våra fröodlare, företrädesvis i Östergötland, Sörmland, Uppland, Västmanland och Närke. Vi arbetar med både konventionella och ekologiska fröodlingar. Fokus för denna tjänst är att ansvara för rådgivningen åt Lantmännens fröodlare i Mellansverige.

Detta omfattar bland annat:

  • Allmän frösupport.
  • Fokus på ekologiska och nya odlare.
  • Fröodlarbrev.
  • Fältvandringar, odlarträffar och erfa-grupper.
  • Kontraktsteckning, uppföljning, dokumentation och rapporter.

Du kommer att rapporterat till chefen för vårt Elitrenseri i Svalöv. Placeringsort enligt överenskommelse. Exempel på placeringsorter är Enköping, Uppsala, Västerås, Örebro, Nyköping eller Norrköping

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du utbildad Lantmästare, Agronom eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av växtodlingsrådgivning gärna med inriktning på ekologisk odling. Du måste ha ett stort intresse för växtodling och dess utveckling. B-körkort är ett krav.

Som person är det naturligt för dig att ta ansvar och ha överblick, samtidigt som du har en känsla för detaljer. Struktur är viktigt för dig och du har inga problem att jobba både individuellt och i grupp. Vidare tror vi att du är noggrann och har lätt för att kommunicera och samarbeta.

För ytterligare information kontakta Jörgen Esbjörnsson, chef Elitrenseriet på 010 556 0367. Tjänsten tillträdes efter överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval varför vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2017-12-17.

Kontaktuppgifter

Jörgen Esbjörnsson
Tel: 010 556 0367


Kontaktuppgifter

Jörgen Esbjörnsson
Tel: +46 105560367 Tel: +46 722209806