Hållbarhetssamordnare

Agroetanol

Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderi för produktion av spannmålsbaserad etanol samt en av Sveriges största tillverkare av foderprodukter och koldioxid. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 90 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kr.


Klimat och hållbarhet är av högsta prioritet i allt vi gör och därför söker vi nu dig som vill axla rollen som Hållbarhetssamordnare.

 

Som Hållbarhetssamordnare kommer du att ingå som en del av vår enhet för Kvalitet, Miljö och Säkerhet (KMS). Du kommer agera stöd till marknadsavdelningen gällande frågor som berör klimat, miljö, kvalitet och etik kopplat till produkter och tjänster.

Du som Hållbarhetssamordnare ansvarar för att kontinuerligt färbättra vår GHG-prestanda (greenhouse gas) och tillhörande processer samt massbalans.

I rollen ingår även:

  • Ansvar för att bolaget innehar rutiner och instruktioner för att uppfylla Renewable Energy Directive (RED) samt utbildning av berörd personal.
  • Ansvar för externrevision av International Sustainability and Carbon Certification (ISCC).
  • Ansvar för hållbarhetsrapportering samt myndighetsrapporteringar.
  • Att informera om, förvalta och utveckla verksamheten mot de, av EU kommissionen godkända, styrsystemen för biodrivmedel i nära samarbete med bolagets marknadsavdelning.
  • Att delta i både interna- samt externa projekt.     
  • Att aktivt delta i bolagets arbete med ständiga förbättringar
  • Att agera internrevisor på bolagets anläggningar.

Vi söker dig som har en har en utbildning inom miljövetenskap, statsvetsvetenskap alternativt inom industriell ekonomi eller motsvarande med miljöinriktning.

Du har ett eget driv, är självgående och är en initiativtagande person. Du har också en hög analytisk förmåga och intresset för att sätta dig in i regelverk och lagstiftning. Som person är du utåtriktad och har lätt för att skapa nätverk. För detta uppdrag krävs att du har en god kommunikativ förmåga och kan kommunicera väl både på svenska och engelska.

Intervjuer sker löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

 


Kontaktuppgifter

Sandra Halldin
Tel: +46 105561471