Inköpschef foderråvaror

Lantbruk

Plats: Malmö
Sista ansökningsdag: 2018-04-27

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Om jobbet

Lantmännens Foderenhet är marknadsledande i Sverige på produktion av djurfoder. Varje dag omsätts hundratals olika råvaror till foder på våra sex produktionsanläggningar spridda över landet. Inköpsavdelningens uppgift är att säkerhetsställa att råvaror av rätt kvantitet och kvalitet köps in till fördelaktiga priser.

Som inköpschef kommer du arbeta med handel av volatila råvaror på globala marknader med leverantörer i många olika länder. Att köpa och sälja både fysiska råvaror och finansiella derivat kommer vara centrala delar av din roll, liksom riskhantering. Du är chef över en grupp bestående av tre andra inköpare där ni jobbar i nära samarbete med bland andra varuflöde och receptoptimering. Rollen innefattar också, förhandling med leverantörer och handelspartners, marknads- och positionsanalyser samt att koordinera inköp med varuflödesplanerare. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till vår Foderchef.

Vem är du

Vi letar efter en person som är nyfiken och passionerad, med mod att testa nya vägar, vilja att arbeta tillsammans och med driv att påverka vår väg framåt.

Troligtvis har du:

  • En relevant universitetsexamen
  • Flera års relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av råvaruhandel ses som meriterande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
  • God IT kunskap och van att jobba i många olika system.

Vi tror att du som person är du drivande och analytisk samt har lätt för att hantera en stor mängd data och omsätta till handlingsbara slutsatser. För att lyckas i rollen är du en person som drivs av analys, är van vid att bygga nätverk och externa kontakter. Du skall ha lätt för att se samband och kunna överblicka en helhet. Du är som person lösningsorienterad, transparant, lätt att samarbeta med och har god självkännedom och drivs av att nå resultat. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-27. Eventuella frågor besvaras av Foderchef Kristina Gustafsson på 010-5563594.


Kontaktuppgifter

Kristina Gustafsson
Tel: +46 10-5563594