IT Service Manager till Swecon

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Plats: Eskilstuna
Sista ansökningsdag: 2018-02-25

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.
Med ca 500 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.
Swecon Anläggningsmaskiner AB omsätter cirka 3,3 miljarder kr (2016).


Swecon Sverige söker nu en IT Service Manager med inriktning på försäljning. Vi söker dig som brinner för hur IT kan stödja verksamheten och på bästa sätt utveckla våra affärsprocesser för att nå uppsatta mål. Vi kan erbjuda dig en central roll i vårt viktiga förändringsarbete med våra olika system och processer, där du ges möjlighet att själv utvecklas och bidra till Swecons fortsatta framgång. 

I ditt arbete ansvarar du för att översätta verksamhetens krav till IT-krav. Du är, i ett nära samarbete med verksamheten, en nyckelspelare i arbetet med att förbättra, utveckla och effektivisera våra sälj- och marknadssystem. Du ansvarar, driver samt implementerar nya IT- och digitaliseringsprojekt samt är support till sälj- och marknadsorganisationen i både vardagliga som strategiska frågor. Du arbetar nära processägare, super users, säljadministratörer och säljare samt övriga avdelningar och serviceverkstäder inom hela landet, vilket medför att tjänsteresor med övernattning förekommer. Du ingår i Swecons IT-avdelning som består av fem erfarna medarbetare och du rapporterar direkt till bolaget CIO.

Vi tror att du för att lyckas i rollen är kommunikativ, pedagogisk, förtroeindegivande och utåtriktad. Du har förmågan att skapa relationer och att entusiasmera övriga medarbetare i förändringsarbetet utifrån ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du har tidigare erfarenheter av både större som mindre projekt utifrån ett nära samarbete med flera eller olika delar av verksamheten. Du har relevant högskoleutbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet som processutvecklare, verksamhetsutvecklare eller affärskonsult. Du har mycket goda kunskaper i affärssystemlösningar och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Erfarenhet från M3 eller annat större ERP-system är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Simon Skog, CIO, telefon 010-556 05 86
Monica Stömberg, fackligt ombud Unionen, telefon 010-556 34 66


Kontaktuppgifter

Monica Strömberg
Tel: +46 010-5563466
Simon Skog
Tel: +46 010-5560586