Kvalitetskoordinator

Lantmännen Unibake Sweden - Frozen

Plats: Örebro
Sista ansökningsdag: 2018-06-03

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com.

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Här utvecklas och marknadsförs produkter för service- och dagligvaruhandeln.

Lantmännen Unibake i Sverige omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har 350 anställda. Produktionen bedrivs vid tre bagerier, ett i Örebro, ett i Huddinge och ett i Mantorp och vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror under våra varumärken Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting.


Lantmännen Unibake Sverige söker nu en vikarierande Kvalitetskoordinator med god kunskap om livsmedelskvalitet och livsmedelssäkerhet. Vi söker dig som självständigt kan driva projekt, stödja kvalitetsutvecklingen och vara en referenspunkt för kvalitetsfrågor på produktionsanläggningen utifrån företgets gemensamma riktlinjer. Kvalitetskoordinatorn rapporterar till Kvalitets- och miljöchefen för Lantmännen Unibake Sverige.

Som Kvalitetskoordinator på fabriken ansvarar du bland annat för att:

  • I samverkan med produktion och övriga kvalitets- och miljöfunktioner driva utveckling och förbättring av rutiner för att på ett effektivt sätt klara ställda krav inom ramen för den lagstiftning och de certifieringar som företaget omfattas av.
  • Med stöd av kvalitets- och miljöchef ansvara för revisioner på den egna produktionsenheten
  • Delta i industrialiseringsprocessen av nya och uppdaterade produkter
  • Identifiera förbättringsområden samt leda och driva problemlösning inom kvalitet och produktsäkerhet
  • Leda HACCP-arbetet för den egna produktionsenheten
  • Uppföljning av resultat och rapportering av kvalitetsnyckeltal

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk utbildning inom livsmedel eller motsvarande erfarenhet
  • Har några års arbetslivserfarenhet från systematiskt kvalitetsarbete
  • Har kunskap om kraven på livsmedelssäkerhet och kvalitet enligt BRC
  • Har god datorvana 

Du förväntas självständigt strukturera ditt arbete i nära samarbete med övriga funktioner inom Unibake Sverige, framför allt den produktionsenhet du arbetar på och ta en aktiv roll i att stödja och vid behov utbilda dina kollegor.

Som person är du entusiasmerande och har förmågan att bedriva ett engagerande förändringsledarskap. Du är lösningsfokuserad, har ett proaktivt förhållningssätt och har en god förståelse för livsmedelsproduktionens förutsättningar.

Du som söker har ett strukturerat arbetssätt, erfarenhet av att arbeta tvärfunktionellt samt goda kunskaper i skriftlig och muntlig kommunikation både på svenska och engelska. Tjänsten kräver att du har god förmåga att samarbeta och bygga goda interna och externa relationer samt att du har god initiativförmåga och förmåga att driva arbetsuppgifter till slutresultat. Det är meriterande om du har erfarenhet från livsmedelsindustrin, gärna från liknande verksamhet med liknande råvaror. Det är också meriterande om du har erfarenhet från miljöarbete. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Placeringen:
Tjänsten är placerad på Lantmännen Unibakes produktionsenhet i Örebro

Ansökan:
Sista ansökningsdag är den 3/6 2018 men urval kommer att ske löpande.


Kontaktuppgifter

Pernilla Rydberg
Tel: +46 010 556 32 06 Tel: +46 070 231 16 55