Kvalitetssamordnare Laholm

Lantmännen Cerealia

Plats: Laholm
Sista ansökningsdag: 2018-06-04

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.


Är du driven, organiserad och har erfarenhet av kvalitetsarbete och produktsäkerhet från livsmedelsindustrin? Delar du företagets mål om att vilja göra positiv skillnad inom livsmedel? Önskar du arbeta i ett företag som har Nordens största pannkaksfabrik? Då kan du vara Lantmännen Cerealias nästa Kvalitetssamordnare!

Som Kvalitetssamordnare på Lantmännen Cerealia erbjuds du ett omväxlande arbete som innehåller såväl laboratorie- som administrativt arbete. Du får möjligheten att arbeta i ett företag som ligger i framkant gällande livsmedelsproduktion. Du kommer att rapportera till Kvalitets- och Miljöchefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kontroll av råvaror, färdigvaror och hygienprover genom mikrobiologiska, kemiska och sensoriska analyser. Du kommer att ansvara för metodutveckling och utrustning på lab.

Vidare ingår arbete med avvikelser och reklamationshantering samt interna revisioner och hygienronder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom mikrobiologi, kemi eller livsmedelsteknik alternativt erfarenhet som motsvarar sådana studier. Vi ser gärna att du kommer ifrån livsmedelsindustrin. För att lyckas i rollen är det avgörande att du har god erfarenhet av kvalitetsarbete och produkt- och livsmedelssäkerhet. Du har erfarenhet av att arbeta i laboratorier och har kunskap i mikrobiologiska, kemiska och sensoriska analyser. Meriterande är om du har kunskap inom HACCP, kvalitetsledningssystem såsom BRC, IFS och FSSC 22000 och ISO 17025. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Tjänsten innebär många kontaktytor och kräver således mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Kvalitetssamordnare är det viktigt att du är engagerad och har en god förmåga att driva, strukturera och planera ditt arbete.Som person är du noggrann och analytisk i ditt arbetssätt. Du är samarbetsorienterad och är tydlig och ärlig i din kommunikation. Det är av vikt att du är självgående, har god initiativförmåga och analyserar situationer för att förutse och lösa problem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Laholm

Sista ansökningsdag: 2018-06-04 Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen Cerealia med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karolina Andersson 070-573 66 13, karolina.andersson@dfind.se, eller Sofie Backer 072-973 33 82, sofie.backer@dfind.se.

Ansökan till tjänsten görs via https://www.dfind.se/science-engineering/lediga-jobb/kvalitetssamordnare-201149169/