Laboratorieassistent till Svalöv

Lantbruk

Plats: Svalöv
Sista ansökningsdag: 2017-12-24

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Om jobbet

Lantmännen Lantbruk, Växtförädlingsenheten i Svalöv söker en laboratorieassistent. Laboratoriets huvudsakliga uppdrag är att analysera olika kvalitetsegenskaper hos de sorter av stråsäd, oljeväxter och foderväxter som tas fram i de olika växtförädlingsprogrammen. Några tekniker som används på laboratoriet är NIT, NIRS, GC, HPLC, NMR, MSI, AAS. Laboratoriet utför också PCR-baserade genetiska analyser (SNP, HRM) och framställer DH-plantor i vävnadsodling.

Exempel på arbetsuppgifter för aktuell tjänst är inom vävnadsodling: produktion av vårraps fördubblade haploider. Under sterila förhållanden isoleras mikrosporer som regenererar till plantor ’in vitro’. Bestämning av ploidi med flödescytometri ingår. Arbete med NIR, kromatografi och provberedning inför kvalitets analyser av raps, spannmål och vallväxter kommer också att vara aktuellt.   

 

Vem är du

Du har en högskoleutbildning kanske med inriktning mot bioteknik, analytisk kemi eller liknande. Du har några års erfarenhet från laboratoriearbete och gärna kunskap om analysmetodik som inriktar sig mot cerealier och/eller oljeväxter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en lagspelare med god samarbetsförmåga som samtidigt kan arbeta självständigt. Anställningen är heltidtjänst med tillträde snarast möjligt. Sista ansökningsdag är 24e december men rekryteringsprocessen kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan! 

Kontakt

För frågor om tjänsten kontakta Stine Tuvesson (010 5560816) eller Rikard Westbom (0105560374).


Kontaktuppgifter

Rikard Westbom
Tel: +46 10-556 03 74