Lantmännen Maskin söker operativ inköpare

Servicekontoret

Plats: Malmö
Sista ansökningsdag: 2018-03-04

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk som är ett av Lantmännens affärsområden. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland andra varumärkena Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är cirka 800 anställda och omsätter 3,4 miljarder kronor i ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad.


Har du tidigare erfarenhet från operativt inköpsarbete och är redo för en ny spännande utmaning? Vill du arbeta för en av norra Europas ledande aktörer inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel som investerar för framtiden och i sin personal? Har du dessutom en tydlig administrativ ådra med ett högt driv? Då kanske det är dig vi söker!

TEMP-TEAM Sverige söker för Lantmännen Maskins räkning en Operativ inköpare. Du kommer tillhöra avdelningen för reservdelslogistik på den centrala reservdelsavdelningen i Malmö. Här blir du en viktig del av ett kompetent och trevligt team om 4 kollegor, där god sammanhållning och högt engagemang råder. Detta är en rekrytering för ett föräldravikariat om cirka 1,5 år och tjänsten är på heltid med start omgående. För rätt person finns mycket goda chanser till fortsatt anställning i verksamheten.

Företagspresentation
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com. Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk som är ett av Lantmännens affärsområden. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland andra varumärkena Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är cirka 800 anställda och omsätter 3,4 miljarder kronor i ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad.
 
Tjänstebeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara den operativa anskaffningen och planeringen av reservdelar och tillbehör, från inköpsorder till matchning av inköpsfaktura. I samarbete med andra funktioner på reservdelsavdelningen säkerställer du också högsta möjliga leveransservice mot våra egenägda och privata återförsäljare. Du kommer ansvara för den dagliga kontakten och hanteringen av ca 30 leverantörer. Då avrop och varuflödessupport jobbar mycket nära varandra så kommer du periodvis även att arbeta med supportfrågor mot våra kunder.

Lantmännen Maskins reservdelsavdelning distribuerar reservdelar och tillbehör till ca 300 egenägda och privata återförsäljare i Skandinavien. Vi är just nu inne i en mycket spännande och intensiv fas där vi håller på att utveckla nya inköpskanaler. Sedan ett år tillbaka har vi även utvecklat ett nytt affärsområde som 3PL-leverantör.
 
Kvalifikationer
För att lyckas i tjänsten tror vi att du har fullgjord gymnasieutbildning samt har arbetat ett par år inom operativt inköp, orderhantering, supply chain eller distribution. Du förstår materialflöden och har någon typ av erfarenhet av order och inköpsadministration. Har du dessutom en relevant högskoleutbildning inom inköp eller logistik är det mycket meriterande. För att klara rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i Office-paketet. Du har goda systemkunskaper med fördel, affärssystem så som SAP och Movex M3.
 
Egenskaper
Vi söker dig som har god problemlösningsförmåga och har förmågan att snabbt ta till dig kunskaper vilka du omsätter i praktiken. Du har även ett stort kundfokus och är serviceorienterad. Som person är du relationsskapande och har lätt för att samarbeta. Du förstår vikten av struktur, ordning och reda för ett lyckat resultat. För att vara framgångsrik i rollen tror vi även att du är flexibel och driven med ambitionen att utvecklas.
Hos oss får du en flexibel och aktiv vardag med goda möjligheter till utveckling i en organisation som önskar involvera och ge stort ansvar till sina medarbetare. Vi är i en bransch i ständig förändring och utveckling som bjuder på en spännande resa med möjligheter att påverka! Vi söker kompetenta medarbetare som kan bidra till vår verksamhet. Lantmännen arbetar aktivt med att säkerställa att vår arbetsplats är utvecklande för alla oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion eller funktionsnedsättning.
 
Ansökan Låter tjänsten intressant? Då är du välkommen att söka tjänsten här. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Hilvardén eller Martin Amarelle på 040-6110770. Välkommen med din ansökan!