Marknadschef/Marketing Manager - Lantmännen Aspen

Aspen


Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.
Lantmännen Aspen är en svensk världsledande producent av specialanpassade drivmedel. Varumärket Aspen erbjuder miljöanpassade bränslen för bensindrivna småmotorer inom allt från trädgårds- och skogsarbete, till båtliv och motorsport. Även Agro Oil, en stor leverantör av smörjmedel till proffsmarknaden med varumärket Agrol, ingår i Aspen, samt den franska specialbränsletillverkaren Marline. Aspens huvudkontor i Hindås utanför Göteborg rymmer såväl forskning och utveckling som produktion, distribution, marknadsföring och försäljning. Aspen har cirka 60 anställda och finns representerade i 22 länder. Läs mer på www.aspen.se


I rollen som marknadschef på Lantmännen Aspen får du ansvaret att hålla ihop varumärken, marknadskommunikation och produktportfölj för att säkerställa den långsiktiga tillväxtplanen. Du har ett fantastiskt tillfälle att bygga något nytt och bidra till Lantmännen Aspens framgång. Du rapporterar du till VD, ingår i ledningsgruppen och har en aktiv roll i att utveckla bolaget på både lång och kort sikt.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Utforma och hantera lokala och globala marknadsplaner
 • Hålla ihop företagets varumärken, marknadskommunikation och produktportfölj för att säkerställa den långsiktiga tillväxtplanen
 • Hantera och bidra till utveckling av nya produkter och varumärkesutveckling
 • Utveckla och följa upp nyckeltal för att stödja försäljningsorganisationen
 • Hantera befintlig produktportfölj och initiera behov av uppdatering och förändringar
 • Ansvara för varumärkesplattform
 • Löpande utvärdering och uppdatering av kunderbjudanden och säljargument
 • Hantera varumärkesskydd för samtliga varumärken
 • Stödja försäljningsorganisationen med utbildning och utveckling av distributörer, inklusive konkurrensövervakning och strategier
 • Utveckla och motivera egen personal
 • Hantera leverantörer av marknadsföringstjänster

Din personlighet präglas av ett stort driv och en vilja att ta ansvar för ditt eget område och bidra till hela företaget. Du har vana att hantera flera projekt, förutse problem och hitta kreativa lösningar. Som person är du kommunikativ, prestigelös och har en förmåga att interagera med individer på olika nivåer. Du är en van ledare och har kompetens att rekrytera framtida nya medarbetare.

Du som söker har en kandidatexamen med minst fem års relevant erfarenhet inom marknadsföring, också med erfarenhet av marknadsföring på global nivå. Du talar och skriver flytande engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Rollen är baserad på Aspens huvudkontor i Hindås strax utanför Göteborg.

I den här rekryteringen samarbetar vi men Harvey Nash. För ytterligare information är du välkommen att kontakta Craig Schlebusch, craig.schlebusch@harveynash.se. Sista ansökningsdag är 31 augusti 2018.

Link to an English version and to send your application:

https://www.harveynashnordics.com/se/job/marketing-manager-lantmannen-aspen/

Länk för att ansöka, svensk version:

https://www.harveynashnordics.com/job/marknadschef-lantmannen-aspen/