Växtförädlingsarbetare Svalöv

Lantbruk

Plats: Svalöv
Sista ansökningsdag: 2018-03-07

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Vi söker en växtförädlingsarbetare till vår Växtförädlingsstation i Svalöv. Du kommer att ingå i gruppen som arbetar med stråsäd. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Stationschefen.

På Växtförädlingsstationen i Svalöv arbetar vi med utveckling av nya sorter av vete, havre, korn, rågvete, raps, vallgräs och vallbaljväxter. Vi testar också sorter i rybs, lin, ärtor, åkerbönor, m.fl. grödor. Förädlingsstationen ansvarar för fältförsöken med arbetsmoment som sådd, gödsling, sprutning, skötsel, gradering, skörd, analys och rensning. Vi har också en omfattande växthusodling av våra grödor där vi gör korsningar, uppförökningar och sjukdomstester mm. Vi är 23 personer uppdelade i två arbetsgrupper: Stråsäd resp. Oljeväxter & Vall.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar exempelvis:

  • Manuellt arbete och maskinkörning vid sådd, skötsel, gradering, skörd av försök, torkning, rensning och analys av utsäde.
  • Växthusarbete med t.ex. korsning och uppförökning.
  • Utföra alla praktiska moment som förekommer på Stationen.
  • Vara med och utveckla arbetsmetoder och tekniska lösningar för effektiviserad växtförädling.
  • Bidra till Stationens arbete för en bättre arbetsmiljö.

Som sökande ska Du ha gymnasieexamen eller motsvarande och utbildning och/eller erfarenhet inom de gröna näringarna. Erfarenhet av försöksverksamhet är meriterande. Intresse för och kunskap om användning av datorer i olika sammanhang är viktigt. B-körkort är ett krav, har du dessutom traktorvana, E-körkort, truckkort, sprut- eller betningscertifikat, så är det en fördel.

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med övriga gruppmedarbetare, teamledare och andra personer och funktioner inom hela Växtförädlingsenheten. Noggrannhet och ordningssinne är viktigt för att kunna göra ett bra jobb.

För ytterligare information kontakta Johanna Ingelasdotter, Stationschef, på +46105560793 och/eller facklig kontaktperson Kommunal, Petter Johansson på +46105560814. Tjänsten tillträdes enligt överenskommelse senast den 1 juni 2018 och vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-03-07. Ansök genom att klicka på knappen nedan.


Kontaktuppgifter

Johanna Ingelasdotter
Tel: +46 10-5560793