Vikarierande Växtförädlingsarbetare

Lantbruk

Plats: Svalöv
Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Vi söker en vikarierande växtförädlingsarbetare till vår Växtförädlingsstation i Svalöv. Du kommer att ingå i gruppen som arbetar med olje-, vallväxter och Salix. Tjänsten är ett vikariat pga. sjukdom och du rapporterar till Stationschefen.

På Växtförädlingsstationen i Svalöv arbetar vi med utveckling av nya sorter av raps, vallgräs, vallbaljväxter, vete, havre, korn och rågvete. Vi testar också sorter i rybs, lin, ärtor, åkerbönor, m.fl. grödor. Förädlingsstationen ansvarar för fältförsöken med arbetsmoment som sådd, gödsling, sprutning, skötsel, gradering, skörd, analys och rensning. Vi har också en omfattande växthusodling av våra grödor. Vi är 23 tillsvidare anställda uppdelade i två arbetsgrupper: Oljeväxter & Vall resp. Stråsäd. Under odlingssäsongen har vi dessutom ett 30-tal säsongsanställda. Under odlingssäsongen förekommer övertidsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar exempelvis:

  • Maskinkörning och manuellt arbete vid sådd, skötsel, skörd av försök, torkning, rensning och analys av utsäde.
  • Utföra alla praktiska moment som förekommer på Stationen.
  • Maskinservice
  • Bidra till Stationens arbete för en bättre arbetsmiljö.

Som sökande skall Du ha gymnasieexamen eller motsvarande och utbildning och/eller erfarenhet inom de gröna näringarna. Erfarenhet av försöksverksamhet resp. maskinkunskap är meriterande. Intresse för och kunskap om användning av datorer i olika sammanhang är viktigt. B-körkort är ett krav liksom traktorvana, har du dessutom E-körkort, truckkort, sprut- och betningscertifikat och/eller om du är svetskunnig och har behörighet för Heta arbeten så är det en fördel.

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med övriga gruppmedarbetare, teamledare och andra personer och funktioner inom hela Växtförädlingsenheten.

För ytterligare information kontakta Johanna Ingelasdotter, Stationschef, på +46105560793 och/eller facklig kontaktperson Kommunal, Petter Johansson på +46105560814. Vikariatet löper från den 3 april till den 31 oktober 2018 och vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att klicka på knappen nedan.


Kontaktuppgifter

Johanna Ingelasdotter
Tel: +46 10-5560793