Chef tekniskt säljstöd och support till Swecon

Swecon

Plats: Eskilstuna
Sista ansökningsdag: 2018-11-18

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland. Med ca 510 anställda och 34 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak. Swecon Anläggningsmaskiner AB omsätter cirka 3,9 miljarder kr (2017).


Vår säljsupport behöver en engagerande ledare till Eskilstuna!

Swecons säljsupport ansvarar och hanterar dagliga ärenden kring tekniska produktfrågor i samband med försäljning, kontrakts- och avtalshanteringsadministration. Sammanställer och planerar för prognoser och interna utbildningar. Ansvarar för systemstöd och utveckling av företagets anbudsmodul tillsammans med utveckling, standardisering och förvaltning av utrustningspaket för att hjälpa kunden välja rätt produkt och tillbehör, idag såsom imorgon. Avdelningen ansvarar för att vi deltar och bidrar i branschspecifika föreningar och organisationer och driver vår utveckling internt via produktutvecklingsråd. En viktig del till framgång är att aktivt kommunicera med vår huvudleverantör, Volvo CE för ömsesidig bild över marknadens krav och utveckling. En effektiv, tydlig och snabb säljsupport är en förutsättning för kundens bästa, där vi tar ansvar för en trygg maskinaffär med en hög servicegrad från oss som leverantör.

Som chef för säljsupporten kommer du att leda ett kompetent team bestående av nio medarbetare i form av produkt-, systemspecialister, utrustningskonstruktörer och marknadsassistenter. Du är operativt ansvarig för den dagliga verksamheten men ska också utveckla och effektivisera metoder och i samarbete inom gruppen såväl som andra samverkansparter i ett företag som växer. Du har god förståelse för vad som krävs av marknaden som genomgår kontinuerliga teknikskiften och hög utvecklingstakt med avseende på miljö, datautbyte och effektivitet. Du ingår i ledningsgruppen för marknad och försäljning. Tjänsten är underställd vår marknadschef.

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av att leda och coacha medarbetare, och i ditt ledarskap är du jordnära och engagerad. Du har erfarenhet och gillar teknik, lära andra, utveckling av produkter, prognoser och ekonomisk uppföljning. Du har arbetat med förändrings- och förbättringsarbete och har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du har kunskap och förståelse för de interna och externa krav som ställs på en supportfunktion. Som person är du driven, kommunikativ och prestigelös och vill se dina medarbetare utvecklas. Du drivs av att leverera resultat tillsammans med din avdelning och att skapa ett bra team. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal som skrift. Meriterande kan vara erfarenhet från branschen, Volvos CE produkter eller av tillverkningsindustri i större skala. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser det som självklart att du delar våra värderingar om Trygghet, Ansvar och Kreativitet. Välkommen med din ansökan senast den 18 november. 


Kontaktuppgifter

Magnus Halvarsson, marknadschef
Tel: +46 072-2010347
Monica Strömberg, facklig företrädare Unionen
Tel: +46 010-5563466