Distriktschef norra distriktet

Lantmännen Unibake Sweden

Plats: Sundsvall
Sista ansökningsdag: 2018-10-31

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com

Lantmännen Unibake är en av världens ledande bageri-koncerner inom segmentet frysta och färska bakprodukter, med ca 5800 anställda med verksamhet i mer än 20 länder.
Med ett brett sortiment av bröd, fastfood-produkter, danska wienerbröd och croissanter finns ett alternativ för varje måltid och alla situationer. Vår målsättning är att göra bröd till en lönsam affär för våra kunder med hjälp av produkter av hög kvalitet och oöverträffade lösningar – alltid med utgångspunkt i ett hållbart tankesätt och god livsmedelssäkerhet.


Dina arbetsuppgifter
Vi söker en Distriktschef till vårt norra distrikt som omfattar Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland som ansvarsområde. Du har fullt affärsansvar för ditt distrikt, vilket innebär ansvar för egen årlig budget, försäljningsresultat och omkostnader. Du kommer bearbeta såväl grossister, kedjekunder och slutkunder, befintliga kunder som nya. Din vardag består i att med Lantmännen Unibakes produkter, koncept och måltidslösningar skapa intresse och mervärde för våra kunder. Tjänsten utgår från hemmet, resor och övernattningar ca 2-3 per vecka  inom distriktet ingår i tjänsten. Vi ser helst att du bor i närheten av Sundsvall.

Du ingår i ett team på 12 personer och rapporterar till Försäljningsdirektören för foodservice.

Bakgrund
Vi söker dig som tidigare arbetat inom foodservice/livsmedels-branschen eller har försäljningserfarenhet med ett stort intresse för bröd och mat. Du har dokumenterad erfarenhet från jobb inom försäljning samt att du trivs med att arbeta mot högt uppsatta mål och har stor förståelse för hur man driver affärer B2B. Du är affärsorienterad och har en förmåga att skapa, driva och vårda långsiktiga relationer, både externt och internt. Du trivs med att arbeta både ensam och i team.  Vidare har du goda kunskaper i MS Office-paketet och hanterar svenska mycket väl och engelska väl, i både tal och skrift. B-körkort erfordras.

Som person är du utåtriktad, strukturerad och drivs av att skapa resultat. Vi ser att du är kommunikativ och tar ett stort ägande i dina uppgifter är en trygg presentatör inför större och mindre grupper. För att vara framgångsrik i denna tjänst bör ha förståelse för de olika faktorer som påverkar foodservice marknaden, du bör även vara prestigelös och ha en god social förmåga som medför att du kan samarbeta över gränser och på flera nivåer.


Kontaktuppgifter

Marie Wästvind
Tel: +46 72 240 15 94
Peter Näs
Tel: +46 70 383 25 20