HR Business Partner (vikariat) till Lantmännen Cerealia Sverige

Division/företag:
Sista ansökningsdag:
Plats:

Cerealia gör nu en spännande utvecklingsresa och vi söker en engagerad, driven och självständig HR Business partner som vill vara med och bygga en ”framåtlutad” och affärsnära HR avdelning. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans arbetar för att stödja företagets värdegrund och strategi genom affärsnära, proaktivt och effektivt HR-arbete.

Som en av tre HR Business Partners arbetar och ansvarar du för företagets operativa HR-arbete gentemot våra fabriker Malmö, Laholm , Bjuv, Linköping och Strängnäs. Ditt huvuduppdrag är att stötta och coacha våra chefer i HR relaterade frågor och utmaningar i syfte att stärka och utveckla deras ledarskap och ansvar för organisationen. Det innebär ett självständigt och brett arbete där du förväntas ta ansvar för samtliga HR-frågor inom ditt geografiska område. I det dagliga är det fokus på att leverera ett proaktivt och operativt HR-stöd inom:

 • Arbetsrätt, fackligt samarbete och förhandlingar
 • Talent Management
 • Rekrytering
 • Performance Management, målprocess och utvecklingssamtal
 • Lönerevisonsprocess
 • Proaktivt arbetsmiljö – och hälsoarbete
 • Rehabilitering

Du ansvarar även för att aktivt upprätthålla och utveckla HR processer, rutiner och policies inom ditt geografiska ansvarsområde samt driva och delta i tvärfunktionella HR-projekt.

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom PAO/PA/HR
 • minst 4-5 års erfarenhet från kvalificerat och brett operativt HR-arbete
 • vana av att arbeta konsultativt och stöttande
 • stor erfarenhet av fackliga relationer och förhandlingar

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vet att du som söker älskar affärsnära HR-arbete på operativ nivå och att du kännetecknas av engagemang, lösningsfokus och professionalism i allt du tar dig an! Du har förmågan att coacha, inspirera, påverka och driva utveckling.  Du har stor integritet samt är förtroendegivande och har mycket god kommunikativ förmåga. Du har förmågan att själv fatta beslut och prioritera under högt tempo. För att trivas på Cerealia och i teamet bör du vara en riktig ”doer” som trivs i dynamisk och snabbrörlig miljö. Självfallet delar du Lantmännens värderingar öppenhet, helhetssyn och drivkraft.

 Tjänsten är ett vikariat till 31 december 2019. Du är placerad i Malmö och rapporterar till Cerealia HR Chef Sverige.

För frågor om tjänsten kontakta MajBritt Kronman, interim HR Chef Cerealia Sverige, majbritt.kronman@lantmannen.com

 

 

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord.

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.