Operatör till Stärkelseprocessen

Lantmännen Reppe

Plats: Lidköping
Sista ansökningsdag: 2018-11-25

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.

Lantmännen Reppe processar vete till högförädlade produkter, som säljs till kunder inom ett brett spektra av industrier runt om i världen. Vi är det ledande stärkelseföretaget i Norden med en bred produktportfölj som består av stärkelsesirap, vodka, stärkelse, gluten och foder. Produktionen bedrivs i Växjö och Lidköping. Vi är cirka 85 anställda. Vår omsättning är cirka 500 MSEK och vi befinner oss i en tillväxtfas. Läs mer på www.reppe.se


Vi på Lantmännen Reppe söker en engagerad och konstruktiv Processoperatör till avdelningen i vår verksamhet som producerar stärkelse.

Hos oss får du en utmaning inom livsmedelsbranschen i en spännande miljö och att tillsammans ta ansvar från jord till bord. Dessutom en möjlighet att få erfarenheter och meriter hos norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

Som operatör i stärkelsen blir dina huvudsakliga uppgifter att arbeta med övervakning och drift av våtstärkelseprocessen, glutentorken, stärkelsetorken och stärkelsemodifierings- anläggningen i Lidköping, där 10 kvalificerade processoperatörer arbetar med att förädla vetemjöl. Stärkelsen i mjölet används främst till att tillverka nativ och modifierad torkad stärkelse till pappersindustrin. Vi använder också stärkelsen för att tillverka sprit i vårt destilleri. Proteinet i mjölet tvättar vi och torkar i glutentorken för leverans till livsmedelsindustrin. Genom omfattande investeringar under de senaste åren har kapaciteten för vår anläggning fördubblats för att kunna möta den ökade efterfrågan på våra olika produkter. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i ett företag som befinner sig i en stark tillväxt. 

Du är en noggrann person medförmåga att ta eget ansvar. Du har lätt för att samarbeta med andra och du är flexibel till din läggning. Du har god datorvana och goda kunskaper i engelska och det är en fördel om du har någon typ av processteknisk utbildning eller har jobbat inom liknande verksamhet. Erfarenhet från livsmedelsproducerande verksamhet är meriterande.

Tjänsten är på heltid och planerad att tillsättas omgående. Arbetet bedrivs som ett kontinuerligt skiftarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Urval sker löpande, vänligen inkom med din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att ringa Pierre Tidblom, produktionschef i stärkelsen, 010-5563153.


Kontaktuppgifter

Pierre Tidblom
Tel: +46 010-5563153
Tobias Hermansson
Tel: +46 010-556 31 18