Vi lanserar nu LM² där alla Lantmännens digitala tjänster samlas på ett ställe och är anpassat för att användas på mobila enheter. Det vi lanserar nu är den första versionen av verktyget. LM2 kommer ständigt att förbättras med nya tjänster. Din feedback som användare hjälper oss i utvecklingsarbetet. 

LM² är en digital resa som kommer att fortsätta under en lång tid framöver - välkommen att delta på denna resa där vi tillsammans gör LM² till något riktigt bra!

Innan du nu registrerar dig som användare i LM² finns det några saker vi vill göra dig uppmärksam på:

  • När du registrerat ditt konto, görs det en manuell verifiering och påkoppling av dina tjänster. Denna kontroll utförs vardagar mellan 8.00 – 17.00. Det innebär att du inte kommer att kunna se samtliga tjänster förrän denna koppling är gjord.

  • När du skapar ditt LM2 konto är det viktigt att du loggar in med firmatecknarens BankID och anger firmatecknarens användaruppgifter. Det går sedan att lägga till nya användare på kontot med olika behörigheter.

  • OBS! Har du redan registrerat ett kundnummer i LM2 och har ett användar-ID – kontakta LM2-supporten! Ditt användar-ID måste kopplas manuellt när du har flera kundnummer.
  • OBS! Första gången du loggar in på Lm2 behöver du ställa in dina meddelandeinställningar. Detta gör du under ”Mitt konto/Meddelandeinställningar” när du loggat in.
  • I maskinöversikten visas de maskiner som finns registrerade på kunden hos Lantmännen Maskin. Maskinerna ska automatiskt sorteras efter fyra kategorier; Traktor, Tröska, Redskap och Övrigt. Arbetet med kategoriseringen pågår och är ännu inte helt färdigställt. Det beräknas vara klart under maj månad.

  • Vi arbetar kontinuerligt med att berika innehållet i maskinöversikten med basinformation som bilder, manualer och instruktionsfilmer. Under året kommer innehållet att öka. Fler maskiner och redskap kommer att bli kopplade till aktuell information.

  • ”Mina sidor” kommer fortsatt vara tillgängligt parallellt med LM². LM² kommer i slutet av 2017 att ersätta ”Mina sidor”. För att komma till Mina Sidor går du in på www.lantmannenlantbruk.se

  • Om du själv skriver in länken till LM2 i din webbläsare, var noga med att använda följande länk: https://lm2.lantmannen.com/lm/

  • Vill du veta mer hur du steg-för-steg registrerar dig på LM2? - klicka här. 

Därför ska du använda LM2

Handla spannmål på börsen

Finansiell terminshandel är ett av många verktyg man kan använda i sin försäljningsstrategi. Vi vill vara din helhetspartner i spannmålskedjan, från den finansiella till den fysiska affären, och därför kan Lantmännen nu erbjuda möjlighet till handel med finansiella spannmålskontrakt direkt via LM². Att handla med finansiella terminer på spannmålsbörsen ger dig utökade möjligheter att säkra din intäkt genom hela skördeåret. Du får bättre kontroll över riskerna kopplade till spannmålspriserna, men även möjligheten att påverka din egen exponering mot prisrörelser.

Maskinöversikten ger dig full kontroll

Med LM² kan du få full kontroll över dina egna maskiner och redskap. I verktyget kan du enkelt hitta aktuella manualer, driftsinformation och instruktionsfilmer. Dessutom får du påminnelser när det är dags för service. Driftsinformationen är kopplad till maskinens eller redskapets eget GPS-system och ger information om t.ex. bränsleförbrukning, driftstimmar, vågceller för exakt utmatning av gödsel, gödselmängd i maskinen och uppgifter om spridning och hastighet.

Det här händer i LM² just nu

Ny tjänst för fröodlare

Utvecklingen av LM2 fortsätter i rask takt. Uppdateringar sker löpande, med allt från helt nya tjänster till finslipade befintliga tjänster. I den nyaste versionen finns flera nya tjänster, däribland fröavtal. Vi har frågat Magnus, frösamordnare, vad som är på gång.

Mer om nya tjänsten i LM2

Nya sidor för förtroendevalda

Utvecklingen av LM2 fortsätter i rask takt. Ungefär var fjärde vecka släpps en ny version. I kommande version finns flera nya tjänster, bl a sidorna för förtroendevalda. Vi har frågat Katja, medlemsansvarig, vad som är på gång.

Läs mer

LM2 och Dataväxt i samma inloggning

Funderar du på vilka fördelarna är med samarbetet mellan  LM2 och Dataväxt? Vill du veta varför du ska haka på erbjudandet som naturligtvis är gratis? I denna intervju med Johan Martinsson från Dataväxt får du svar på dina frågor!

Läs hela intervjun

Lantmännen lanserar ny digital tjänst - LM2

LM2 är de svenska lantbrukarnas nya arbetsverktyg. Det är Lantmännens digitala nyhet som samlar både nya och befintliga tjänster i en portal. Efter en gedigen utvecklingsfas öppnas nu LM2 för alla Lantmännens kunder inom lantbruksnära verksamheter.

Mer om LM2

Nu kan du beställa foder i din mobiltelefon

En länge efterfrågad tjänst är att kunna lägga foderordrar via e-sales i mobila enheter. Detta har varit en prioriterad tjänst inom LM2 och från och med vecka 49 är detta nu möjligt.

Läs mer

Lantbrukets digitala framtid

Den 9-10 november hölls Lantmännens årliga Distriktsstyrelsekonferens i Upplands Väsby. Temat för konferensen var Lantbrukets digitala framtid där LM2 var ett av huvudnumren.

Läs mer