Framtidens lantbruk är digitalt. Data och ny teknik möjliggör bättre beslutsstöd och ökad produktivitet och lönsamhet på gården. LM2 är Lantmännens digitala portal för svenska lantbrukare och samlar alla Lantmännens tjänster under ett paraply. Portalen lanserades 2017 och är under ständig utveckling. Kontinuerligt släpps nya innovativa tjänster – allt för att underlätta för lantbrukarna och optimera insatserna på de svenska gårdarna! 

Det här är LM2

Det har gått en tid sedan Lantmännen presenterade LM2 på Borgeby Fältdagar i juni 2017. Sedan dess har arbetet med den nya digitala portalen varit mycket intensivt.

I portalen LM2 samlas alla dagens digitala tjänster och en rad nya under ett och samma paraply för att öka användarvänligheten och sätta lantbrukarens behov i centrum. Det innefattar såväl lantbruksaffären som maskinaffären men också ekonomitjänster och information till ägare och förtroendevalda. LM2 är anpassad för att kunna användas på mobila enheter.

Tjänster i LM2 

Lanseringen av LM2 är uppdelad i många steg, och portalen uppdateras löpande  med nya funktioner och tjänster – stora som små. Allt för att skapa ett mer produktivt och lönsamt svenskt lantbruk.

LM2 inkluderar befintliga tjänster som tidigare funnits på Mina Sidor, fast presenterat i ett uppdaterat och mer användarvänligt format. LM2 innehåller också många nya tjänster. Dessa inkluderar bland annat finansiell spannmålshandel, marknadsnoteringar med de senaste terminspriserna från MATIF och CBOT, Mina Avtal och nya maskintjänster såsom Maskinöversikt, Instruktionsfilmer och viss Maskindata.

Arbetet framåt

LM2 fortsätter att utvecklas. Tjänsterna levereras löpande och allt eftersom de blir tillgängliga testas de av testgrupper för att sedan rullas ut till alla användare. Även kartan för lanseringarna under 2018 uppdateras löpande, och har du önskemål om tjänster vi ska utveckla inom LM2 är du välkommen att kontakta vår nätsupport (lm2support@lantmannen.com)  

Det här händer i LM² just nu

Nyhet: marknadsnoteringar

Nu kan du i LM2 snabbt och överskådligt hålla koll på vad som händer på de stora börserna. Vi har lanserat en tjänst där du med bara några minuters fördröjning kan följa olika grödor, råvaror och...

Nu lanserar vi Foderavtal

Nu lanserar vi Foderavtal, en helt ny tjänst som inte funnits i Mina Sidor tidigare. Som foderkund kan man enkelt få en överblick över sina aktuella foderavtal med Lantmännen.

Läs mer om foderavtal här

Många bra idéer när vinnarna i Dataväxttävlingen korats

Under hösten genomfördes en tävling där LM2-användare tävlade om tio helårsprenumerationer av Dataväxt. Frågan man skulle besvara var: Vilken är din drömtjänst i LM2? Här presenterar vi några av...

Läs mer om bidragen här