Energi

Division Energi är en av Sveriges största producenter av bioenergiprodukter och hållbar energi. Divisionen utvecklar och tillverkar biobaserade energiprodukter och miljöanpassade serviceprodukter. Våra kunder, från privatkonsumenter till stora internationella företag, finns främst i norra Europa.

Division Energis affärsområden är Lantmännen Agroetanol, Lantmännen Aspen och Lantmännen Reppe. Divisionen är verksam på en global marknad, med huvudfokus på Europa. Divisionens bolag erbjuder miljösmarta energi-, livsmedelsoch industriprodukter som framställs på ett ansvarsfullt sätt med tillhörande serviceerbjudanden. Produktionen sker i Sverige och divisionen har hel- eller delägda säljbolag i Frankrike och Tyskland. Koncernens klimat- och energimål genomsyrar divisionens verksamhet och divisionen förbättrar kontinuerligt kvaliteten och processutbytet i produktionen.

Lantmännen Agroetanol

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga producent och leverantör av spannmålsbaserad drivmedelsetanol. Vår etanolanläggning är dessutom en av Sveriges största producenter av proteinråvara till foder. 

Besök hemsida

Lantmännen Aspen

Lantmännen Aspen tillverkar och säljer miljöanpassad alkylatbensin för mindre motorer under varumärket Aspen. Bolaget är representerat i 22 länder, och marknadsledande i 14 av dessa. 

Besök hemsida

Reppe

Lantmännen Reppe förädlar vete till olika livsmedelsprodukter, såsom glukossirap och stärkelse. Reppe har också ett av Nordens största destillerier och producerar finsprit till dryckesindustrin.

Besök hemsida