Division Energi

Division Energi är en av Sveriges största producenter av bioenergiprodukter. Divisionens bolag tillverkar och marknadsför bland annat hållbar etanol, proteinfoder, kolsyra, stärkelseprodukter, alkylatbensin, vodka och gluten.

Division Energis affärsområden är Lantmännen Agroetanol, Lantmännen Aspen och Lantmännen Reppe. Divisionen är verksam på en global marknad med huvudfokus på Europa. Divisionens bolag erbjuder miljösmarta energi-, livsmedels- och industriprodukter som framställs på ett ansvarsfullt sätt med tillhörande serviceerbjudanden. Produktionen sker i Sverige och divisionen har hel- eller delägda säljbolag i Frankrike och Tyskland. Koncernens klimat- och energimål genomsyrar divisionens verksamhet och divisionen förbättrar kontinuerligt kvaliteten och processutbytet i produktionen.

Lantmännen Agroetanol

Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga producent och leverantör av spannmålsbaserad drivmedelsetanol. Vår etanolanläggning är dessutom en av Sveriges största producenter av proteinråvara till foder. 

Besök hemsida

Lantmännen Aspen

Lantmännen Aspen tillverkar och säljer miljöanpassad alkylatbensin för mindre motorer under bland annat varumärket Aspen. Lantmännen Agro Oil, med varumärket Agrol, är en stor leverantör av smörjmedel till proffsmarknaden.  

Besök hemsida Aspen
Besök hemsida Agro Oil

Lantmännen Reppe

Lantmännen Reppe förädlar vete till olika livsmedelsprodukter, såsom gluten och stärkelse. Reppe har också ett av Nordens största destillerier och producerar finsprit till dryckesindustrin.

Besök hemsida