Våra aktiviteter

Här kan du läsa om några av våra olika aktiviteter och kampanjer. Tveka inte att höra av dig om du inte hittar det du söker.

Lantmännen har lanserat rosa och blå balplast till förmån för cancerforskningen.

Balar mot cancer

För fjärde året i rad gör Sveriges lantbrukare, Lantmännen och Trioplast gemensam sak för cancerforskningen. Under 2018 kommer lantbrukare kunna köpa rosa, blå och gul sträckfilm genom Lantmännen o...

Läs mer om initiativet

Nordisk Kost - NorDiet

Nordisk mat är nyttig för oss nordbor. Studien "NorDiet" visar att en kost baserad på nordiska livsmedel sänker det onda kolesterolet med i genomsnitt 21%.

Mer om studien NorDiet

Våra aktiviteter

Vi tar ansvar för verksamhetens påverkan på människor och miljö, hela vägen från jord till bord. Tillammans skapar vi medvetenhet kring ett hållbart lantbruk. Här kan du ladda ner material från några av våra aktiviteter.

Super-havre-me

Med SUPER-HAVRE-ME vill vi inspirera dig till att få in lite mer havre i vardagen. Jaha, varför då kanske du tänker? Jo, dels för att havre är rik på både fiber och energi, men också för att det...

Inspireras av havre

Odla dina relationer

Om man inte tar hand om det man tycker om så blir det förstört. Så är det med jorden vi odlar och maten som jorden ger. Och så är det med människor. Därför har vi gjort den här receptsamlingen, med...

Till receptsamlingen

Ta vara på matresterna

Receptboken "Var rädd om maten” innehåller 50 fina recept som kan lagas om till 50 nya maträtter dagen efter.

Läs mer och beställ boken

De fyra sädesslagen

Vad vet du om vete, havre, korn och råg?

Mer om sädesslag

Skolmat

Skolmat är viktigt för Lantmännen, och att se till att barnen äter en god, näringsriktig måltid passar bra ihop med vårt ansvar för hur maten kommer till - hela vägen från jord till bord.

Bland annat arrangerar vi vartannat år tävlingen SkolmatsGastro. Vi har även tagit fram en kokbok full av recept och tips till landets alla skolkockar. Boken Matlust består av beprövade recept från landets skolkök, och kan inspirera matlagning för barn även i hemmet.

Läs mer om skolmaten


Våra projekt och satsningar

Vill du läsa mer? Här finns mer infomation om våra olika projekt och satsningar.

Vänligare vete

Lantmännen är först i världen med den mer hållbara odlingsmetoden inom spannmålskedjan som vi arbetat fram tillsammans med våra ägare, svenska bönder.

Läs mer om vänligare vete

Råg och mättnad

Enligtvår forskning ökar råg mättnadskänslan under minst åtta timmar. Råg är också det nordiska sädesslag som innehåller mest kostfiber av alla.

Bli mätt med råg

Orka november med havre

November är den tyngsta månaden på året tycker de flesta svenskar. Mörkare för varje dag, inga helger och lång månad. Hur orkar vi november? Om du äter nyttig havre och gröt - orkar du mer!

Orka med havre

Fullkorn

När vi talar om fullkorn och fullkornsprodukter syftar vi till spannmålets hela kärna, kornet. Alla spannmålskorn består av tre beståndsdelar. En skaldel, en grodd och en mjölkropp.

Livskraftigt fullkorn

Bilder och designmanual

Letar du efter bilder från Lantmännen? Eller är du intresserad av vår designmanual? Här finns allt du behöver!

Bildbanken

I vår bildbank finns bland annat bilder från vår verksamhet, våra ägare, styrelse och koncernledning - och på våra produkter.

Till bildbanken

Designmanual

Här hittar du vår designmanual.

Lantmännens designmanual