Bussresa till Borgeby samt studiebesök i Skåne och Östergötland


Tid den 26 juni 2018 06:00 - den 28 juni 2018 21:30
Plats Östergötland och Skåne
Organisatör Lantmännen distrikt Dala-Aros

Välkommen på studieresa till Östergötland, Skåne och Borgeby Fältdagar 26-28 juni.

Vi åker från Borlänge på morgonen 26/6 och stannar längs vägen, Borlänge - Sala - Västerås - Köping för att ta upp er resenärer. Vi återkommer med exakt information om påstigningsplatsen efter er anmälan.

Vi stannar för ett studiebesök på Alvastra Kungsgård nära Ödeshög i Östergötland. Alvastra Kungsgård bedriver ett mångsidigt lantbruk med ekologiskt växtodling, nötköttsproduktion och äggproduktion. Företaget med Thomas och Åsa Orrenius har vunnit många priser under året, bla årets spjutspetsföretag 2014, årets företag i Ödeshög Kommun och i Östergötland 2016.

Övernattning på Spångens gästgiveri utanför Ljungbyhed, där deras berömda smörgåsbord står uppdukat för oss (ingår i priset).

På morgonen den 27/6 åker vi till Borgeby Fältdagar och är där hela dagen. Vi får guidad visning genom Lantbruks och Maskins montrar på Borgeby.

Cirka kl 16 lämnar vi mässan och åker den klassiska landsvägen mellan Malmö och Ystad. Bönderna söder om landsvägen anser att det är den enda del av Sverige som är värd att odla.

Vi kommer förbi medeltidsborgen Glimmingehus mm och övernattar på hotell Svea i Simrishamn. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

På förmiddagen den 28/6 besöker vi Äppelriket  i Kivik och får veta allt om modern fruktodling. Sedan åker vi hemåt och är tillbaka i Borlänge ca 21:30.


Pris per person är 2600 kr varav 520 kr moms. I priset ingår: Bussresan, inträde till Borgeby, lunch och middag den 26/5, lunch den 28/5.

Anmäl er gärna så snart som möjligt, begränsat antal platser, dock senast den 31 maj. OBS anmälan är bindande.

Vid frågor kontakta Peter Paulsson från distriktsstyrelsen i Dala-Aros via 070-567 73 22 eller lindanget@telia.com.