Öländsk växtodling med kidneybönor, lök, potatis, frilandsgurka. Även foderproduktion till djuren dvs vete, korn, majs och vall.

Per och Mats Olsson, Mörbylånga

Alvlösa Gård AB
Öländsk växtodling med kidneybönor, lök, potatis, frilandsgurka. Även foderproduktion till djuren dvs vete, korn, majs och vall. Djurproduktion består av köttdjurs- och slaktgrisuppfödning.

Alvlösa Gård AB består av Alvlösa och Vickleby Gård som drivs ihop i bolaget Alvlösa Gård AB. Drivs av Per och Mats Olsson med familjer. 3 medarbetare samt extra skördeanställda.

Motivering:
Bröderna Per och Mats Olsson på Alvlösa Gård AB har genom ett fint teamarbete utvecklat sin växtodling-, köttdjurs- och slaktgrisuppfödning till ett mycket framgångsrikt företag. Deras framåtanda har bland annat resulterat i odlingen av kidneybönor till Lantmännens bönpasta. Deras engagemang i Lantmännens etablering i Kalmar-Öland har varit betydelsefullt och de är en förebild för den svenska kooperationen.
På Alvlösa Gård finns alltid nyuppsatta mål att sträva efter och alla på gården arbetar gemensamt och seriöst för att nå dessa mål.